Cu toate că anul acesta taxele şi impozitele locale au crescut cu circa douăzeci de procente, mulţi giurgiuveni s-au prezentat la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Giurgiu, pentru a-şi plăti impozitele. Acest lucru se întâmpla încă din prima zi de lucru cu publicul a acestui an, ne mărturisea Vasile Stan, directorul DIT Giurgiu. Cei mai grăbiţi s-au dovedit a fi, şi de această dată, tot pensionarii, consideraţi de către municipalitate cei mai conştiincioşi contribuabili.

„În prima zi de lucru a acestui an, pe 4 ianuarie, giurgiuvenii s-au prezentat în număr mare la ghişeele noastre, pentru a-şi achita contribuţiile la bugetul local, pentru anul în curs. În prima zi s-au încasat taxe şi impozite pentru clădiri, terenuri şi impozite auto în valoare de circa 65.000 de lei, valoare mai mare comparativ cu prima zi lucrătoare a anului trecut”, mai spunea Vasile Stan.

De asemenea, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite mai preciza faptul că a avut surpriza ca, în ultimele zile ale anului 2009, să constate că mulţi dintre giurgiuveni au vrut să îşi achite impozitele pentru anul 2010. În ultimele cinci zile ale anului trecut, conform celor declarate de Vasile Stan, un număr de 850 de giurgiuveni au venit să îşi achite impozitele, suma încasată ridicându-se la 110.000 lei.

De la începutul anului, din totalul de 38.250 de contribuabili, peste 2500 de locuitori ai municipiului nostru au venit să îşi achite impozitele, aceştia beneficiind totodată de bonificaţia de zece procente pentru achitarea integrală a sumelor datorate pentru anul 2010.

Majorările pentru neachitarea în termen pe semestrul I încep cu data de 1 aprilie, fiind de 0,1 % pe zi de întârziere.

Oana CĂLIN