Turcii ”dau năvală” la frontiera Giurgiu cu încălțăminte și parfumuri având iz de…contrabandă!

0
108

confiscate-vama-2602-2

Miercuri 13 aprilie, în jurul orei 7.00 dimineața ,  poliţiştii de frontieră giurgiuveni  au efectuat controlul asupra unui autocar condus de un cetăţean turc, ce efectuează curse pe ruta Istanbul – România, ocazie cu care au descoperit, în cala autocarului, 130 perechi de încălţăminte, inscripţionată cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român Cristian D., în vârstă de 24 ani, cu domiciliul în București, pasager în autocar. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul, contra sumei de 500 USD, urmând să le comercializeze pe raza localităţii de domiciliu.

Persoanele în cauză nu dețineau documente de proveniență sau certificat de calitate pentru bunurile descoperite în urma controlului de frontieră. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Joi  14 aprilie, ora 1.00 noaptea, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un alt cetăţean turc, la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Istanbul – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și asupra celor 16 pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, 191 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin unei pasagere, Simona P., în vârstă de 45 ani, domiciliată pe raza judeţulul Dâmbovița. Femeia  a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul, contra  sumei de 250 USD, cu scopul comercializării acestora pe raza localităţii de domiciliu. 

 În aceeași zi , patru ore mai târziu (  ora 5.00 dimineața), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, încă un cetăţean turc ( Erdal K.), la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului efectuat ,  poliţiştii giurgiuveni de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete în care au fost găsite 140 perechi de încălțăminte și 82 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin șoferului turc. Acesta  a declarat că urma să predea bunurile unui cetățean român în gara Filaret – București, serviciu pentru care ar fi fost remunerat cu o sumă de bani. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

 (Jurnal)