Încă un fost ministru, condamnat la închisoare!

0
294

Cristian Adomniței, fostul ministru al Educatiei, a fost condamnat la 3 ani si 2 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Iași.

Tribunalul Iași a pronunțat, vineri, 27 noiembrie, primele sentințe în dosarul ”Albumul”. Judecatorii i-au găsit vinovați pe inculpați, care au primit pedepse cu executare. Printre aceștia, Cristian Adomniței, fostul ministru al Educației și fostul șef al Consiliului Judetean Iasi. El a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

În dosar au mai fost condamnate: Teodora Jinga (4 ani si 4 luni de închisoare cu executare), Carmen Irimescu (4 ani si 4 luni de închisoare cu executare) și Letitia Popa (4 ani și 7 luni de închisoare cu executare), conform Ziarul de iași. Decizia nu este însă definitivă.

Adomniței a ocupat functia de ministru al Educatiei, cercetarii si tineretului (din aprilie 2007 pana în octombrie 2008), iar din iulie 2012 a fost președinte al Consiliului Judetean Iași pâna pe 20 mai 2015. El a fost parlamentar de Iași în perioadele 2004-2008 si 2008-2012.

Care sunt acuzațiile DNA

În acest dosar fostul președintele al CJ Iași, Cristian Adomniței a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual după ce, susține DNA, ar fi încercat să mascheze rezultatele unui control de audit realizat în cadrul CJ.

Respectivul audit scotea la iveală că instituția ar fi recepționat, doar pe hârtie, nu și în fizic, mai multe materiale de promovare realizate de firma Letiției Popa.

Firma Laser Co, a Letiției Popa  a fost amendată penal cu 105.000 de lei. Decizia a fost dată în prima instanță și poate fi contestată cu apel.

(Jurnal)