În țară se colectează deșeuri electrice și electrocasnice. Ce se întâmplă la Giurgiu…

0
267

Peste tot, în țară, se colectează deșeuri electrice și eletrocasnice, mai ales în această perioadă, când mulți își fac chiar curățenie generală prin casă. Dacă în unele județe, locuitorii ce aruncă în mod „selectiv” aceste tipuri de deșeuri sunt chiar premiați, la Giurgiu, mulți dintre concetățenii noștri nici măcar nu știu unde se pot adresa pentru a scăpa de „rablele” electrocasnice.

Într-un răspuns transmis la solicitarea „Jurnal giurgiuvean” de către Comsariatul Județean Giurgiu al Gărzii de Mediu, se precizează că, la nivelul județului nostru, SC Salserv Ecosistem  – cu sediul din Mihăilești,  preia DEEE-uri gratuit, la solicitare. Acestea sunt preluate în numele Asociatiei ECOTIC și transportate în orașul Bragadiru (Ilfov). 

În municipiu, SC Rosal Grup SA București are amplasat la punctul de lucru din Giurgiu, un centru de colectare DEEE.

În anul 2019 au fost organizate trei campanii de colectare, în urma cărora a fost strânsă cantitatea de 1800 kg.

Societatea ECOGREEN, un alt colector de deșeuri electronice, deține două centre de colectare DEEE în Bolintin Vale și Adunații Copăceni, iar în anul 2019 au fost efectuat patru campanii de colectare, în urma cărora a fost colectată cantitatea de 20 tone de asemenea deșeuri. De asemenea, DEEE-urile sunt preluate și de magazinele specializate în comercializarea produselor electrocasnice, prin diferite campanii.

(Jurnal)