În speranţa de a ieşi din impasul financiar în care se află, Tracum lansează un proiect ce vizează apariţia unei autogări municipale pe care să o gestioneze. Aceasta va fi construită la Giurgiu Nord şi se va întinde pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Consilierii locali giurgiuveni au aprobat, deja, în şedinţa ordinară a lunii noiembrie,  o hotărâre prin care şi-au dat acordul pentru construirea autogării ce urmează a fi administrată prin firma subordonată Tracum SA.

Aceasta urmează să fie ridicată pe un teren public aflat în spatele gării Giurgiu Nord, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Va fi prima autogară aparţinând administraţiei locale şi cea de-a doua din municipiu. Locaţia nu a fost aleasă la întâmplare, municipalitatea intenţionând să transforme actuala gară Giurgiu Oraş în muzeu, în aceste condiţii, gara Giurgiu Nord rămânând singura funcţională.

De aceea, edilii s-au gândit că este absolut necesară o autogară care să preia oamenii din tren pentru a-i duce în oraş. În plus, Tracum îşi propune înfiinţarea de noi trasee pe o rază de 25 de kilometri în afara municipiului, serviciul de transport devenind şi judeţean. Potrivit directorului societăţii, Ovidiu Andrei, „o astfel de construcţie poate fi realizată în câteva luni, însă numai după ce va fi realizată toată documentaţia, dar şi licitaţiile aferente. Este prematur să vorbim de data la care va deveni funcţională”.

Cristina MOISE