222-395x237 (1)În conferința săptămânală de presă a organizației județene a PNL Giurgiu, de vineri 16 octombrie, liberalii prezenți s-au arătat deranjați de modul în care în ultimele zile jurnaliștii locali au tratat modul în care unii membri ai Biroului Politic Județean au fost înlocuiți la propunerea copreședintelui Dumitru BEIANU, pentru lipsă de activitate și neplata cotizației de partid. Încercând să arunce pisica  în curtea  altora, liderii liberali și-au pus cenușă în cap, trăgându-i  de urechi  pe jurnaliști, acuzându-i de partizanat politic cu dușmanul lor de moarte PSD Giurgiu.  Liberalii au insinuat faptul că presa este aservită partidului de guvernământ, și ca atare nu tratează în mod echidistant și imparțial evenimentele politice care se întâmplă la nivel național și local.

Purtătorul de cuvânt al organizației județene, Elsa Joantă, a lansat acuzația că a fost denigrată în mod nejustificat de către unii jurnaliști, deși recunoaște că a rămas surprinsă și ea de decizia partidului. În altă ordine de idei  Elsa  Joantă a cerut în mod expres ca pe viitor jurnaliștii locali, înainte de a  scrie ceva despre PNL să ceară un punct de vedere din partea celor doi copreședinți Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan sau de la dânsa care are telefonul deschis non-stop, rugându-i chiar frumos să facă acest lucru pentru că așa este deontologic și profesional.

Președintele liberalilor județeni, Dumitru Beianu, s-a arătat , la rândul său,  deranjat de faptul că jurnaliștii giurgiuveni nu tratează obiectiv ceea ce se întâmplă în viața politică locală și națională, nominalizând trei exemple concludente: Furtul primarilor prin rușinoasa Ordonanță a traseiștilor, emanație a gândirii lui Liviu Dragnea; Simulacrul de vot pesedist, de duminică 11 octombrie; și mai ales faptul că tot datorită eminenței cenușii a lui Liviu Dragnea s-a creat un proiect de lege prin care ziariștii vor fi obligați să plătească sume uriașe ca daune pentru calomnie unui om politic! Dumitru Beianu a mai menționat și faptul că din păcate, mai ales în Giurgiu, cei mai respectați politicieni sunt cei care cumpără bunăvoința presei locale, aspect despre care n-a dorit să ofere deocamdată mai multe informații.â

Gheorghe Ștefan, președintele fostului PDL,  prezent la conferință, a declarat  printre altele, că tot ceea ce a făcut Dumitru Beianu în ultima ședință a Birolui Politic Județean este perfect democratic și poartă girul și aprobarea Biroului Politic Permanent al PNL. Lucruri similare, chiar mult mai complexe, s-au întâmplat și în alte județe unde s-a schimbat, la propunerea copreședintelui interimar întreaga componență a BPJ, și nu doar câteva persoane, ca la Giurgiu. Tot ceea ce face Beianu și PNL va fi decontat și plătit după alegerile din 2016 de către mine și dânsul. Așadar, până atunci trebuie să-i dăm dreptul lui Beianu să ia decizia pe care o dorește. Nu-l pot critica pentru că și-a schimbat un coleg cu un altul, mai ales că poziția din Biroul Politic Județean nu îți garantează neapărat și o viitoare funcție! – a mai spus Ștefan.

În încheirea intervenției sale Gheorghe Ștefan a ținut să mai precizeze: În situația în care Noruț Stănișteanu (n. r.- unul dintre cei 9 excluși din BPJ, la cererea lui Beianu) va ieși învingător în sondajul de opinie care se va efectua de către una din cele mai mari trei case de sondaje din România, contract care va fi semnat de mine și Beianu luni 19 octombrie, și se va vedea că are cele mai mari șanse să câștige Primăria Giurgiu, atunci el va fi susținut de noi doi, în mod necondiționat…

norut-stanisteanu-giurgiu-685x320

Marea victimă a acestei ”epurări”,  Noruț Stănișteanu, prezent și el la conferința de presă, din proprie inițiativă , fără a fi invitat de vreunul din cei doi copreședinți, așa cum ar fi fost firesc și normal, dar nici obstrucționat să participe, a făcut  câteva mențiuni.

Mă consider nedreptățit pentru decizia luată în BPJ al PNL, mai ales față de activitatea mea în partid, chiar și atunci când nu mai eram membru. Și aici amintesc doar faptul că am fost prezent la campaniile electorale pentru europarlamentare și prezidențiale. Nu pot fi acuzat nici pentru faptul că n-am avut suficienți oameni la recentul miting de la București, din cele trei comune de care am răspuns direct, pentru faptul că lista cu cei care trebuie excluși din BPJ Giurgiu a fost înaintată Biroului Politic Permanent al PNL înainte de acest eveniment. Precizez că excluderea mea din Biroul Politic Județean Giurgiu, a mai spus Noruț Stănișteanu, a fost perfect statutară, dar, după părerea mea, imorală! … Personal , cu Dumitru Beianu n-am avut niciodată o comunicare bună, așa cum ar fi normal într-un partid. Nu am avut o astfel de comunicare cu dânsul nici acum și nici când președintele PNL-ului pe județ era Vasile Mustățea sau Raluca Surdu! … Probabil că și decizia mea de a candida pentru Primăria Giurgiu a deranjat pe cineva, deși domnul Răducu Filipescu, președintele organizației județene Călărași – care răspunde de la nivel central de organizația județeană Giurgiu – prezent la ședință, a spus că la dânșii sunt trei candidați pentru primăria municipiului, și nu doar doi, ca la Giurgiu!”

Mai multe amănunte privind celelalte discuții din conferința de presă a PNL, imediat după excluderea xelor 9 liberali din Biroul Politic Județean , le vom prezenta  în edițiile din zilele următoare… 

(Călin Heliade)

1 COMENTARIU

  1. Fiecare partid se pregateste de alegerile din anul viitor. Alegeri care pot fi comparate cu o competitie sportiva. Pregatesti lotul largit timp de 4 ani, dar in batalie , pe teren , trimiti doar jucatorii in forma maxima . Nu cei care au marcat cu 10 ani in urma si nici cei pe care ii cresti pentru meciurile ( bataliile electorale) viitoare . Conteaza doar momentul prezent.
    Si astfel , prin analogie ,si din BPJ si din CJEX ar trebui sa faca parte cei mai combativi , cei mai motivati , cei mai dedicati membri. In absolut toate partidele, si in toate timpurile, a fost si va fi la fel. E legea firii…
    P.S. Asta nu inseamna insa ca echipa este stabilita. Sau ca unii care au trecut in lotul „largit” nu pot reintra pe teren daca se chinuie sa ajunga in forma maxima. In lunile urmatoare este posibil ca si alti membri care merg cu motoarele la relanti sau si mai rau care merg in marche arriere sa fie inlocuiti cu altii care merg cu motoarele turate la maxim. De ei depinde …..

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.