ACTIUNE RUTIERA - POLITIA ROMANA             Luni 23 noiembrie, ora 11.09, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Giurgiu au depistat în trafic pe P. M. D., de 19 ani, din comuna Jilava, județul Ilfov, în timp ce conducea pe Drumul Național 5, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare, având autorizația de circulație expirată.

            Polițiștii rutieri au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări față de persoana depistată sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

            La data de 14 mai, polițiștii Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu au depistat în trafic pe M. K., un bărbat de 49 ani, cetățean cipriot, rezident în comuna Căscioarele, jud. Călărași, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 401, în localitatea Vărăști, județul Giurgiu, fiind sancționat contravențional pentru depășirea limitei legale de viteză.

            Luni 23 noiembrie, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu s-a stabilit că, la data de 14 mai, când a fost depistat cetățeanul cipriot, acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice încă din data de 10 martie 2013, de către polițiștii   Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Ilfov.

            Față de M. K. s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 Și tot luni, 23 noiembrie, în jurul orei 01.15, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu au depistat în trafic pe M. A., un bărbat de 41 ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 5, în  localitatea Remuș sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Bărbatul este cercetat acum în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(Jurnal)