bataie-intre-elevi

Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe perioada minivacanţei de Paşti, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Giurgiu. Astfel, poliţiştii au acţionat în localităţile judeţului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări religioase, cultural artistice sau de agrement.

Pe timpul minivacanţei, poliţiştii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 60.400 lei şi au întocmit 21 de dosare penale.

Poliţiştii rutieri au constatat la rândul lor 7 infracţiuni rutiere (4 pentru consumul de băuturi alcoolice, 2 pentru conducere fără permis, 1 pentru punerea în circulaţie de autovehicule neînmatriculate), au reţinut în vederea suspendării 28 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

În mediul rural , pe fondul consumului de alcool, s-au produs 8 altercaţii, majoritatea intrafamiliale, pentru care poliţiştii au deschis dosare penale pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

De menţionat este faptul că în zona lăcaşurilor de cult şi a localurilor publice nu au fost înregistrate evenimente. Dincolo de aceste mici excepții , poliţiştii giurgiuveni mulţumesc cetăţenilor pentru spiritul civic şi modul liniştit în care au înţeles să-şi petreacă anul acesta minivacanţa de Paşte. (Jurnal)