catuse-680x365Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român şi unul bulgar care erau daţi în urmărire internaţională deoarece aveau de executat pedeapse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În data de 10 ianuarie, ora 19.25, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul bulgar Aldin M, în vârstă 37 ani.
Procedând la verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana în cauză era dată în urmărire internaţională pentru executarea unei pedepse privative de libertate de un an, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, alertă emisă de autorităţile române.

Două zile mai târziu, marți 12 ianuarie, ora 00.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat,  pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul român Cristian N., în vârstă 30ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că și acesta era urmărit internaţional, pe numele lui fiind emisă, de către autorităţile din România, o alertă, fiind căutat pentru executarea pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 10 luni, în urma comiterii infracţiunii de ”constituire de grup infracţional şi înşelăciune”.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, acestea fiind predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Giurgiu în vederea luării măsurilor legale.