În doar 24 de ore, polițiștii rutieri au dat 120 de sancțiuni , în valoare de peste o jumătate de miliard de lei (vechi)! Alte 100 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor!

1
67

3362          În ultimele 24 de ore, în medie 26 de polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică de la I.P.J. Giurgiu au acționat zilnic în sistem integrat, pe principalele drumuri naționale și județene, precum și în municipiul Giurgiu, respectiv orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulația pe drumurile publice.

          Polițiștii rutieri au desfășurat în municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale și Mihăilești precum și în zonele cu risc rutier ridicat, acțiuni punctuale pe linia depistării și sancționării abaterilor pietonilor dar și conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, care depășesc regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare.

          Cu ocazia activităților desfășurate de polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore au fost constatate și aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 52.000 lei, fiind reținute 9 permise de conducere (pentru neacordare de prioritate, consum de băuturi alcoolice, depășiri neregulamentare, etc.) și retrase 6 certificate de înmatriculare.

          Polițiștii au constatat 4 infracțiuni rutiere (3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și 1 de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere) și desfășurat activități specifice cu ocazia unei tamponări produse pe raza de competență a județului Giurgiu.

          De la începutul săptămânii, în cadrul acțiunilor ce vizează depistarea și sancționarea pietonilor care traversează neregulamentar dar și a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale pietonilor și 17 conducătorilor auto, față de aceștia din urmă fiind luată și măsura reținerii permisului de conducere.

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU