În cazul autorului accidentului din seara de  14 mai, Poliţia Giurgiu  a intrat în silenzio stampa

0
613

Aşa cum vă informam cu ceva timp în urmă, un accident produs în seara zilei de  14 mai autor fiind un cetăţean despre care martorii oculari spuneau că ar fi fost îmbrăcat în uniformă de poliţist, a născut o groază de comentarii şi suspiciuni în mediul virtual.

În mod ciudat evenimentul nu a fost trimis redacţiei noastre prin comunicat de presă din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, aşa cum se întâmplă în mod frecvent. O omisiune care ne face să ridicăm nişte semne de întrebare. Deşi am înaintat o adresă în care solicitam să ni se confirme sau nu dacă persoana ce se afla la volan este salariat  al Poliţiei, nu am primit până în prezent niciun răspuns oficial. Ba mai mult de atât, verbal am fost informaţi că probabil nu vom primi nimic în acest sens, sub pretextul că solicitarea noastră se află sub incidenţa protecţiei datelor personale (??). Precizarea  oferită de biroul de presă al IPJ este cu atât mai halucinantă cu cât noi menţionasem în adresa înaintată IPJ Giurgiu că nu ne interesează numele sau prenumele autorului accidentului, chiar dacă acest lucru îl puteam afla lesne de la serviciul Înmatriculări, conform libertăţii accesului la informaţie care tot lege în vigoare este.

În ciuda tuturor acestor precizări ale noastre Conducerea Poliţiei Giurgiu continuă să nu ne ofere deocamdată  niciun răspuns, alimentând suspiciunile cetăţenilor privind acest caz dovedind  veridicitatea sintagmei : ”corb la corb nu-şi scoate ochii”. Cazul de faţă nu face altceva decât să ne arate că la Giurgiu conducerea Inspectoratului Judeţean intră într-o nejustificată silenzio stampa de fiecare dată când cineva scoate la iveală mizeriile comise de cadre ale instituţiei. În mod  absurd  legea pe care aceştia o invocă nu poate ascunde informaţii elementare: autorul accidentului este bărbat sau femeie, civil sau poliţist, tânăr sau bătrân etc.

În consecinţă, cei ce se ocupă de interpretarea legilor în IPJ ar cam trebui să pună mâna pe carte pentru ca nu cumva, interpretând legile după cum le convine, să nu ajungem ca într-o bună  zi să fim obligaţi să ne luăm adio de la cei dispăruţi de acasă sub acelaşi pretext al protecţiei datelor personale. Bă, eşti prost? Bă, eşti nebun?

(Florian Tincu)