Şoseaua care leagă Giurgiu de Ruse ar putea fi foarte curând reabilitată

Tot mai nemulţumiţi de starea carosabilului în zona trecerii de frontieră Giurgiu – Ruse, mai ales conducătorii auto s-au adresat în nenumărate rânduri redacţiei noastre solicitând un dialog cu Agenţia de Control şi Încasare Giurgiu din cadrul CN ADNR pe tema stării dezastruoase a carosabilului pe această porţiune.

Zilele trecute am stat de vorbă cu şeful ACI Giurgiu, Nelu Simion, care ne-a precizat că serviciul pe care îl conduce asigură doar starea porţiunii de carosabil cuprinsă între rampa podului Prieteniei, până la jumătatea acestuia. „După cum aţi văzut am plombat respectiva porţiune de carosabil atât înainte de căderea zăpezii (în toamna trecută) cât şi imediat după topirea ei. Restul infrastructurii nu ne aparţine, ea fiind gestionată de către Ministerul de Finanţe.”

Şeful ACI Giurgiu ne mai spunea că CN ADNR doreşte preluarea drumului care leagă şoseaua de centură de ieşirea din ţară, drum ale cărui lucrări de întreţinere ar fi trebuit realizate de către Consiliul local Giurgiu.

„În momentul în care Compania din care facem şi noi parte va gestiona întreaga suprafaţă de drum pe care astăzi o reclamă, mai ales transportatorii, vom putea demara, conform proiectului, lucrările de modernizare: realizarea de spaţii verzi, plantări de pomi, betonări, parcări etc.” ne-a mai spus Nelu Simion.

Dar vestea cea mai bună pe care ne-a dat-o şeful ACI este faptul că odată cu deschiderea sezonului estival Compania Naţională de Drumuri intenţionează să ridice taxa de pod. Un proiect susţinut de Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu dar şi de Guvernul Boc.

T Florian

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.