În anul trecut polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au executat un număr de 284 acţiuni, având ca obiect prinderea persoanelor urmărite, executarea mandatelor şi sentinţelor penale, identificarea cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută şi clarificarea situaţiei persoanelor dispărute în împrejurări suspecte.    

La începutul lunii ianuarie 2014  în evidenţa I.P.J. Giurgiu se aflau  86 persoane urmărite, din care 57 posesoare M.E.P.I.( Mandate de Executare a Pedepsei cu Închisoarea), 6 posesoare M.A.P. (Mandate de Arestare Preventivă), 4 posesoare M.E.A. (Mandate Europene de Arestare), emise de autorităţile judiciare ale altor state europene  și 19 persoane dispărute.

Au fost primite spre executare 126 mandate şi 6 sentinţe penale din care au fost executate  66 mandate şi 5 Sentinţe Penale înainte de a recurge la darea în urmărire a persoanelor împotriva cărora fuseseră emise iar diferenţa de 58 persoane au fost date în urmărire naţională.  În perioada analizată poliţiştii compartimentului urmăriri au revocat 194 persoane urmărite, din care  50 posesoare M.E.P.I, 12 posesoare M.A.P., 123 dispăruţi şi 8 M. E. A.

Cu privire la urmărirea internaţională, la începutul perioadei analizate se aflau în evidenţa un număr de 51 de persoane, a fost solicitată această măsură pentru 19 persoane,  au  fost revocate  19 persoane,  rămânând în evidenţă  51.  Dintre acestea 11 persoane (11 posesoare MEPI),sunt deja arestate pe teritoriul altor state, urmând a fi extrădate către ţara  noastră după expirarea pedepselor, pentru fapte comise în afara ţării. În ceea ce priveşte activitatea de punere în executare a mandatelor europene de arestare, la începutul perioadei analizate, în evidenţa serviciului se aflau 4 mandate europene de arestare emise de autorităţile judiciare ale altor state, fiind primite spre executare 9 astfel de mandate şi fiind au rezolvate 11. (Jurnal)