Sâmbătă, 19 septembrie, la orele 16.31, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Giurgiu, a fost sesizat telefonic prin Sistemul Unic de Urgenţă 112 de cetăţeanul O. MARIAN, în vârstă de 52 ani, din comuna Iepureşti, satul Stîlpu, judeţul Giurgiu, că a avut o altercaţie cu consăteanul său V. MIHAIL, în vârstă de 29 ani, care a folosit o armă neletală, provocându-i leziuni corporale.

La faţa locului, ne-a declarat comisarul de poliţie Mirela Gheţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, s-a deplasat imediat echipa operativă compusă din poliţişti de la Biroul Poliţiei Rurale, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Postului Comunal Iepureşti. Până la sosirea organelor de cercetare penală, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru îngrijiri medicale. Din primele cercetări rezultă că, altercaţia a avut loc între membri a două familii care sunt în relaţii de duşmănie, deoarece copii acestora se află în relaţii de concubinaj, contrar voinţei părinţilor.

La incident V. MIHAIL a folosit un pistol cu bile de cauciuc, împotriva lui O. Marian, provocându-i leziuni. V. MIHAIL deţine legal arma neletală care a fost folosită în altercaţia menţionată. În continuare se efectuează activităţi de investigare şi cercetare pentru a se stabili cauza şi împrejurările producerii incidentului şi participaţia membrilor celor două familii la comiterea faptelor de vătămare corporală, distrugere şi folosirea fără drept a armei. Poliţiştii au ridicat de la Stîlpu două pistoale cu gloanţe de cauciuc, pentru a efectua constatările necesare şi expertizarea lor. Pistoalele erau deţinute legal de doi membrii ai familiilor implicate în conflict. Din cercetările efectuate până luni, 21 septembrie, rezultă că s-a tras cu un singur pistol. Cercetările continuă, fiind audiate deja opt persoane implicate în acest conflict armat.

Jurnal PRESS