Iată ce îl obligă pe Premier, Protocolul convenit marți seară de liderii coaliției de guvernare!

0
342

Marți seară, după mai multe ore de negocieri, greii partidelor ce formează coaliția de guvernare, au ajuns în sfârșit la un acord: premierul Cîțu nu va fi lăsat să taie și să spânzure după cum îi este voia.

Astfel, actul adițional la Acordul de guvernare hotărăște ca deciziile politice majore să se ia „colegial”, cu acordul formațiunilor din coalitie și că „responsabilitatea politică să fie asumată împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și evident a premierului.”

Conform aceluiași document coaliția, premierul și membrii Guvernului nu vor adopta poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor Guvernului.

Iată de ce pentru a nu a mai avea parte de surprize de genul unii să tragă „hăis” și alții să declare „cea”, „Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă si solidaritate”, după cum se arată în document.

Reprezentanții celor trei formațiuni politice au convenit printre altele, adoptarea unui nou cod electoral si adoptarea legilor justiției până la finele acestui an.

(Jurnal)