*** În ziua de 30.04.2014, ora 10.50, poliţiştii  Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de S. I., de 67 ani, din municipiul Constanţa, că cineva  i-a furat  mai multe bunuri din  reşedinţă de vară, situată în comuna Frăteşti.  În urma cercetărilor  efectuate de poliţişti au fost identificaţi G. V., de 38 ani, din municipiul Bucureşti şi O. I. P., de 21 ani, din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, ambii stabiliţi fără forme legale în comuna Frăteşti, satul Cetatea. Aceștia, profitând de faptul că proprietarul nu a mai locuit în imobil în perioada septembrie 2013 – 30 aprilie 2014, au forţat sistemul de închidere de la o fereastră, au pătruns în interiorul casei  şi au sustras un P.C. (unitate centrală cu tastatură și  monitor), o bormaşină electrică, mai multe bijuterii de damă (gablonzuri) şi câteva sticluţe cu parfum.  Poliţiştii au reuşit să recupereze jumătate din valoarea prejudiciului care se ridică la aproximativ 3.000 lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum  în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.  În aceiași zi poliţiştii de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale au fost sesizaţi de P. D., de 46 ani, din municipiul Bucureşti, reprezentantul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, că în perioada octombrie – noiembrie 2013, persoane necunoscute au sustras cinci telefoane mobile din incinta societăţii.  În urma cercetărilor  desfăşurate de poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Bolintin Vale şi ai Postului de Poliţie Comunal Bolintin Deal, a fost stabilit inițial  un cerc de persoane bănuite.  Ulterior din rândul acestuia a fost identificat M. M. A., de 24 ani, din municipiul Bucureşti, care furase cele cinci telefoane mobile în valoare de circa 10.000 lei.

*** În aceeași zi,  poliţişti din cadrul Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Giurgiu, in timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Vedea, judeţul Giurgiu, au auzit declanşându-se un sistem acustic de alarmare. Deplasați la magazinele din apropiere ei  au constatat că alarma acustică a unui magazin era în funcţiune, iar o persoană tocmai  sărise de pe acoperişul acestuia.  Hoțul a putut fi oprit de poliţişti doar după ce a fost  somat  şi după un foc de avertisment. Autorul  era  un tânăr de 20 de ani din comuna Vedea.  Poliţiştii îl cercetează acum pentru comiterea tentativei la infracţiunea de furt calificat.

***În ziua de 1 mai , ora 8.00, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Clejani au fost sesizaţi  de o femeie din comuna Clejani, că persoane necunoscute  au pătruns în curtea locuinţei de unde i-au furat un moped. În urma cercetărilor  desfăşurate de poliţişti s-a constatat că în , în jurul orei 3.00, noaptea,  G. L. F., de 19 ani, din aceeaşi localitate, a pătruns în curtea locuinţei lui S. E., din comuna Clejani, și  au furat  un moped. Poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Clejani au recuperat bunul sustras şi l-au predat proprietarei, iar tânărul de 19 ani care l-a sustras este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

*** Doar o zi mai târziu, vineri  2 mai, ora 6.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 de Politie Rurală Giurgiu, au fost sesizaţi de un tânăr de 24 ani, din municipiul Giurgiu,  că din maşina personală, parcată în faţa unui imobil din comuna Vedea, i-au dispărut mai multe bunuri. În urma cercetărilor a fost identificat T. M., de 21 ani, din comuna Vedea,  care în noaptea de 01/02 mai furase  din autoturismul lui G. I. C ( 24 ani), din Giurgiu,  o staţie audio auto şi un subwoofer. Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 600 lei, au fost găsite de poliţişti la domiciliul celui bănuit., fiind recuperate şi predate persoanei vătămate. Tânărul  este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.  Și tot  vineri  2 mai , ora 23.35, poliţiştii Postului de Poliţie Gostinu şi Postului de Poliţie Oinacu, l-au surprins pe C. F., din comuna Oinacu,  după ce sustrăsese o butelie de aragaz dintr-o locuinţă de pe raza comunei Gostinu, judeţul Giurgiu. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Poliţiştii efectuează cercetări în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de furt heiat calificat.

***Seria furturilor s-a încheiat  abia sâmbătă 3 mai, atunci când poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban din Municipiul Giurgiu l-au surprins pe B. N., de 46 ani, din municipiul Giurgiu, care furase  din incinta unui magazin comercial din Giurgiu, mai multe articole de îmbrăcăminte şi o geantă. Hoțul , după ce le-a  furat le-a băgat în geanta personală şi profitând de neatenţia casierei a trecut de casa de marcat fără a le declara şi a le achita.Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi predat reprezentantului societăţii comerciale , iar hoțul  este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. ( Marian TARU)