Se pare că hoții nu au țin ut cont că sunt în preajma Zilei Naționale a României ba dimpotrivă au și dorit să marcheze acest lucru prin ceva . Așa se face că vineri 28 noiembrie, în jurul orei 15.50, poliţiştii Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliţia Municipiului Giurgiu, l-au surprins în flagrant pe A. C. I., un bărbat de 37 de ani, din municipiul Giurgiu, care  tocmai furase o bicicletă din faţa unei societăţi comerciale situate pe şoseaua Bucureşti din municipiul Giurgiu.

Poliţiştii au recuperat bicleta, ce a fost predată părţii vătămate şi au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări faţă de A.C.I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

O zi mai târziu, sâmbătă 29 noiembrie, ora 13.25, poliţiştii Postului de Poliţie Cosoba au fost sesizaţi de S. M., din comuna Cosoba, judeţul Giurgiu,  că cineva i-a intrat în  grădină, și i-a  furat un furtun. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 27/28 , S. G., un bărbat de 40 ani, vecinul părţii vătămate, a pătruns în grădina acestuia, de unde a sustras 10 segmente de furtun, din material textil, în lungime de 5 metri fiecare.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări faţă de S. G., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.