În ziua de 9 ianuarie , ora 8.00 dimineaţa, poliţiştii Postului de Poliţie Putineiu, judeţul Giurgiu, au fost sesizaţi de un  bărbat, de 63 ani, din comuna Putineiu, judeţul Giurgiu că, în seara zilei de 7 ianuarie , persoane necunoscute, au pătruns în locuinţa sa, de unde  i-au furat un ceaun din aluminiu de 40 litri, în valoare de aproximativ 500 lei.  În urma cercetărilor efectuate a fost identificat principalul suspect în persoana lui P. A., de  35 ani, din aceeaşi comună, împotriva căruia s-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.  Prejudiciul  cauzat a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

În  aceeaşi zi la ora prânzului (12.37), poliţiştii Posturilor de Poliţie Gostinu şi Oinacu, în timp ce patrulau pe raza comunei Gostinu, au surprins pe un canal de irigaţie din zonă, în apropierea unei staţii de pompare, un grup de 6  bărbaţi care încercau să taie şi să  sustragă o ţeavă metalică din instalaţia de irigaţii. Suspecţii au fost identificaţi în persoana lui C. M., de 19 ani, C. P., de 45 ani, S. C., de 35 ani, M. L., de 26 ani, R. D., de 19 ani, toţi din localitatea Oinacu ( judeţul Giurgiu) şi  M. P., de 35 ani, din localitatea Daia.

În cauză se efectuează acum cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Jurnal Press