Horia_Brenciu_donatiedecartePrimarul Marin VOINEA, sprijină  proiectul generos al distinșilor invitați 

Printre acțiunile de început de an ale comunei Călugăreni  pe lângă cele ce au implicat întregul personal al Primăriei privind deszăpezirea  șoselei principale a localității, Drum Național și important nod  de legătură între municipiul Giurgiu și Capitală, aici s-au mai desfășurat și alte activități de data aceasta cu caracter cultural. Din declarația primarului comunei Călugăreni, Marin VOINEA, cât și dintr-un comunicat al Asociației Curtea Veche, am aflat că marți 26 ianuarie aici se va consuma un eveniment extrem de important pentru tinerii din comunitate.

   În această zi de marți, cu începere de la ora 11.30, echipa Asociației Curtea Veche alături de binecunoscutul  Horia Brenciu, cu sprijinul firmelor Azomureș și Azochim Călugăreni, vor oferi elevilor  Școlii  Gimnaziale nr. 1 din comună,        și nu numai, “Cărţile copilăriei”.        În cadrul evenimentului organizat vor lua cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântăreț, actor, prezentator de televiziune și jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Ovidiu Maior (PR Manager, Azomureş) și Anton Sinel (director, Azochim). Oficiile de gazdă vor fi realizate de prof. dr. Marin Cristian, directorul acestei instituții școlare și totodată un mai vechi colaborator al publicației noastre , revista VALAHIA.  

                  După cum sună comunicatul remis la redacție din partea Asociației Curtea Veche, ”statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomureș și Azochim au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche”.                                      

Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copiii cărora părinții le cumpără multe cărți care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de alta parte, tot in țara noastră sunt și copii care și-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociației Curtea Veche și susțin programul național de lectură “Cărțile Copilăriei” pe care îl propune publicului – declară în acest context Horia Brenciu, explicând astfel implicarea sa în acest proiect.                   

 Prin îngrășămintele minerale pe care le realizăm la Târgu Mureș avem o relație specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esențiale în dezvoltarea culturilor agricole și implicit a fermelor și a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național “Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura- declară,  în același comunicat , Mihai Aniţei ,director general al Azomureş.                                                      

      La rândul său , Anton Sinel , directorul SC Azochim SRL Călugăreni, este de părere că : lectura și educația trebuie să fie printre principalele obiective ale antreprenorilor români când vine vorba despre implicarea în comunitate. Fără aceste două elemente, evoluția tinerelor generații și a societății, în general, va fi extrem de încetinită. Elevii români au mare potențial, însă nu toți au resursele necesare pentru a își imagina măcar un viitor mai bun. De aceea am ales să ne alăturăm inițiativei Asociației Curtea Veche și să aducem împreună “Cărțile Copilăriei” în casele copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, elevi la Școala Gimnazială din Călugăreni.             

                        Evenimentul, organizat în comuna Călugăreni , ne mai preciza  primarul Marin Voinea, face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Iată un nou prilej pentru primarul comunei Călugăreni , Marin Voinea de a-și manifesta interesul și în același timp sprijinul față de o inițiativă ce îi încurajează pe tinerii comunei la lectură, la  cunoaștere, ce contribuie la îmbogățirea cunoștințelor necesare dezvoltării personalității fiecăruia dintre acești tineri.

(Marian TARU)               

.

 

2 COMENTARII

  1. Frumoase si benefice ideiile domnului Voinea se pot face multe in aceasta comuna.Activitatile culturale ,sportive,folclorice.erau la cuprinse in programa scolara a fiecarei localitati dar totul sa dat pierzaniei.La noi in zona parca aceste activitati nici nu au existat Ma bucura sa aud astfel de stiri dar in primul rand ptr a se ajunge la aceste activitati trebui sa avem in vedere educatia cetatenil in as educa copii.Daca parintii copiilor nu vor contribui la educ area copiilor pe care ii au ma tem ca aceste activitati nu vor avea succes.Cultura in zona respectiva lasa de dorit,educatie nu exista si fara educatie greu sa ajungem la activitati mai ample,Sper ca totusi sa fie un inceput.MULT SUCCES.