ridicari-masiniMinisterul de Interne a finalizat regulamentul care le va permite din nou primăriilor sa ridice autoturismele parcate neregulamentar!

In text se precizeaza cum pot fi ridicate masinile, dar nu se stabileste si cat vor plati ghinionistii ca sa le recupereze. In plus, oficialii vor sa elimine articolul care le permite soferilor sa parcheze pe trotuar, daca lasa un metru spatiu liber pentru pietoni.

Soferul unei masini care a parcat ilegal pe trecerea de pietoni risca in acest moment o amenda. Insa dupa intrarea in vigoare a Ordonantei, el risca sa ramana si fara masina, pentru ca va fi ridicata de firme angajate de primarii in acest sens. La fel vor păti si soferii care parcheaza pe pistele de biciclete sau in statiile de autobuz.

ar suma pe care un sofer trebuia sa o plateasca politiei, primariei si firmei de ridicari masini era diferita de la un oras la altul, fapt ce a scandalizat pe toata lumea.

Dar, in proiectul Ministerului de Interne aceasta problema nu a fost rezolvata pentru ca, sustin politistii, ar incalca principiul autonomiei locale si legea administratiei publice.

Aveti 20 de zile ca sa va spuneti parerea, dupa care proiectul va fi votat de Guvern si in 3 luni va intra in vigoare.

(Jurnal)