Echipa de juniori I a Clubului Sportiv Dunărea înscrisă şi în acest an în cadrul Campionatului Naţional organizat de FRH a pierdut trei dintre cei mai buni jucători.

Andrei Toma, Tiberiu Savu şi Florian Lixandru (toţi trei în vârstă de 17 ani) au primit un contract din partea echipei CSU Târgovişte, echipă care activează în Divizia A.

Deşi în urmă cu puţin timp tehnicianul echipei de handbal, Relu Lixandru, a declarat că aceştia ar fi lipsit din cauza unor probleme medicale, antrenorul giurgiuvean a recunoscut că a fost vorba de o stratagemă, cei trei handbalişti aflându-se în probe la formaţia dâmboviţeană.

Toma, Savu şi Lixandru reprezentau osatura tinerei echipe a CS Dunărea, echipă care a debutat cu dreptul în noul sezon. Absenţa acestora de pe teren în etapele următoare (cu Triumf Călăraşi şi 1 Mai Ploieşti) au coincis cu eşecuri usturătoare ale Dunării.

“Reactivarea handbalului de performanţă giurgiuvean a început acum şase ani prin profesorul Giorge Dumitru, după care înfiinţarea clasei cu program sportiv de la Şcoala nr. 4 a profesorului Mihai Zimnicaru, si nu în cele din urmă subsemnatul, din noiembrie 2005, la CS Dunărea cu actuala echipă de băieţi. S-au creat astfel premisele unei generaţii frumoase de sportivi care ne vor reprezenta cu cinste pe noi şi oraşul nostru” se arată într-un comunicat emis de antrenorul Relu Lixandru.

Toma, Savu şi Lixandru au primit în afara contractului, cazare şi masă, cei trei locuind împreună într-un internat. De asemenea, aceştia îşi vor termina studiile liceale în fosta cetate de scaun a Ţăriii Româneşti.

Divizia A, reprezintă al doilea eşalon valoric al handbalului românesc. Echipele divizionare A au fost împărţite în patru grupe, câştigătoarele acestora urmând să susţină meciuri tur-retur după formula: câştigătoarea seriei A contra câştigătoarei seriei B respectiv câştogătoarea seriei C contra câştigătoarei seriei D. Echipele care vor reuşi să se impună în aceste două meciuri vor promova în Liga Naţională.

Până în acest moment, CSU Târgovişte (localizată în Seria B) a susţinut 5 meciuri, reuşind două victorii, un egal şi două înfrângeri.

Bogdan VLADU