Înfiinţată în urmă cu un an şi jumătate, secţia de handbal a Palatului Copiilor a reuşit să urce pentru prima oară pe podiumul de premiere al unui turneu organizat în afara Giurgiului.

Sportivii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, antrenaţi de profesorul Giorge Dumitru, au cucerit medaliile de bronz în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Concursului Naţional “Cupa Oneşti” (14-16 iunie), concurs care a avut loc în cel de-al doilea oraş ca mărime din judeţul Bacău aducând la start 41 de echipe (băieţi şi fete), împărţite pe câte trei categorii de vârstă. Participantă la cea mai mare categorie a turneului oneştean, cea rezervată claselor VII – VIII, echipa Palatului Copiilor a bifat în faza grupelor două victorii (16-6 cu LPS Iaşi şi 22-18 cu LPS Vaslui) şi o înfrângere (19-20 cu CSS Bacău). Locul doi în grupă a fost sinonim cu calificarea în finala mică, acolo unde giurgiuvenii au reuşit să treacă, scor 20-18, de formaţia LPS Sfântu-Gheorghe. “Sunt foarte mulţumit de evoluţia elevilor mei care s-au comportat foarte bine după un drum obositor. Am fost singura echipă care aparţine de Palatul Copiilor, restul fiind echipe provenite din Licee cu Program Sportiv şi Cluburi Sportive Şcolare”, ne-a declarat Giorge Dumitru, cel care a afirmat că jucătorii giurgiuveni nici nu au apucat să se încălzească înaintea primului joc (disputat împotriva celor de la CSŞ Bacău). Cauza? “La câteva minute după ce am coborât din microbuz, s-a fluierat începerea partidei”, s-a amuzat antrenorul, care a dezvăluit faptul că toate meciurile turneului s-au disputat în aer liber. “După acest turneu, am fost invitaţi să luăm parte la două competiţii care se vor desfăşura luna viitoare la Vaslui şi Baia Mare. Din păcate, nu ştiu dacă vom putea să le onorăm, din cauza problemelor financiare”, a mai spus Giorge Dumitru, cel care a mulţumit în mod deosebit părinţilor tinerilor handbalişti, Inspectoratului Şcolar dar şi sponsorului “TC Construct”.

Lotul de jucători cu care “Palatul Copiilor” Giurgiu s-a prezentat la Oneşti:

Adrian DOCA şi Răzvan MIHALACHE (portari), Georgian CRUDU, Andrei COJOCARU, Ovidiu TELEHOI, Alexandru CĂPITANU, George SULEA, Costel ROŞU, Dragoş COMĂNEANU, Florinel POPA, Marian MASALA, Alexandru MILITARU şi Cătălin FILIP. Interesant este faptul că Giorge Dumitru (fost handbalist de performanţă la CSU Suceava şi ulterior antrenor în acelaşi municipiu) se numără printre fondatorii Turneului de la Oneşti. “Prima ediţie a avut loc în 1997, competiţia devenind una internaţională prin participarea echipei de handbal din oraşul norvegian Skien, oraş înfrăţit cu Oneştiul. Din păcate, la ediţia din acest an, formaţia nordică nu a putut ajunge în România” a declarat antrenorul giurgiuvean.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.