Haine, parfumuri și marochinărie, de peste 200.000 de lei, nedeclarate, găsite în cala a 3 autocare, în frontiera Giurgiu!

0
215

Se apropie perioada sărbătorilor de iarnă și evident al cadourilor! Iată de ce unii trec căruțe de mărfuri cumpărate de peste graniță, dorind să fenteze însă taxele vamale.

Așa se face că în ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni care au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, trei autocare, au găsit nedeclarate o grămadă de mărfuri…

Astfel, aceștia au descoperit  în compartimentele pentru marfă, mai multe colete ambalate în material din plastic de culoare neagră, conținând  571 articole vestimentare, 161 parfumuri și două articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute ( fiind susceptibile a fi contrafăcute).

Polițiștii de frontieră au stabilit totodată că bunurile aparțin unui  număr de 3 persoane:  doi cetățeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 47 și 65 de ani, pasageri ai autocarelor.

Persoanele  nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, se ridicau la ovaloare estimată de  205.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)