Haine, parfumuri și încălțăminte, de peste 280.000 lei, ce aparțineau unui turc de 49 de ani, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
509

În data de 8 aprilie, în jurul orei 23:00, lucrătorii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei acțiuni, au oprit un autocar ce aparține unei firme de transport persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala mijlocului de transport mai multe pungi voluminoase ce conțineau aproximativ 1.500 de bunuri constând în articole vestimentare, articole de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 49 de ani. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare de aproximativ 280.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

surse : ITPF Giurgiu