Haina face pe om, dar uneori îi poate aduce mari necazuri!

0
143

capturalagranita-1419189169 La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor din mai multe autocare care circulau pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale acestora, 183 articole vestimentare şi 211 produse cosmetice, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că proprietarii bunurilor sunt trei cetățeni români Corina N., Dalia P. şi Marius G. cu vârste cuprinse între 27 si 40 de ani, domiciliați pe raza județelor Ilfov şi Dâmboviţa, pasageri în autocare. Aceştia au declarat că au cumparat bunurile din mai multe centre comerciale din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa în piețele din România.

Bunurile, în valoare totală de 24.970lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)