”Gura păcătosului adevăr grăiește!” Primarul din Prundu, Cătălin Corbea, devoalează una din variantele scenariului social democraților giurgiuveni în Campania electorală de anul acesta  

2
354

caricatura-alex-dimitrov-iar-eu-sunt-independent

Una dintre cele mai abracadabrante declarații din ultima vreme făcută în mass media giurgiuveană  este cea a primarului comunei Prundu, Cătălin Corbea. El deconspiră, nolens-volens, intenția social democraților pentru Campania alegerilor din acest an .

 În concluzie scenariul pesediștilor pare a fi acela de a candida ca independenți , dar cu susținerea tacită a partidului pe care nu-l vor părăsi decât formal, pentru a aburi alegătorul! Acest Adio , dar rămân cu tine , românul l-a transformat într-o expresie  plină de pitoresc: ”Cu curu’ în două luntri!”

 Dar hai să parcurgem împreună, o mică parte din interviul acordat de Corbea, tandemului ”blond”  de la Valahia TV, Mariana Mitroi- Cristina Rotaru, evident cu precizările noastre, comentate :

  Decizia pe care am luat-o eu,  să candidez independent, este reală… așa voi candida  și nu am părăsit PSD-ul (gura păcătosului adevăr grăiește!).  Echipa de consilieri a CL Prundu sunt toți în acest moment membri PSD (Bă ești prost? Bă ești nebun?).  Decizia de a candida independent este doar a mea. Nu vreau sa intru în detalii referitor la plecarea mea din PSD.  Evident că am o supărare;  echipa PSD-ului este cea mai bună echipă politică pe care a avut-o acest județ, este o echipă puternică   și care a avut și cele mai bune rezultate electorale și administrative. (Și atunci care este supărarea d-stră?)  Pentru că pe perioada de vârf a acestei echipe, și mă refer la anul 2014-2015, în județul acesta s-au implementat foarte multe proiecte. (Datorită PSD-ului sau datorită dorinței primarilor  care au stat cu săptămânile pe la ușa ministerelor?) 

Decizia nu a fost de moment, în parcursul administrativ pe care l-am avut și mă refer la  alegerile 2012. Am vrut să candidez independent… Așa cum foarte bine știți am o relație foarte bună cu Aurel Enache (Cine seamănă se-adună!). Ne-am consultat și am decis să candidăm la PNL, deși opțiunea mea de atunci era să candidez independent. Acum m-am hotărât… concluzia pe care am tras-o după aproape două mandate este că foarte bine pentru o comunitate, și poate  extrapolăm și la nivel național, este ca primarul să fie independent.

 Întrebat dacă a avut probleme cu legea , Cătălin Corbea a găsit de cuviință să facă plângerile penale un titlu de glorie: Probleme cu legea? Deocamdată nu m-a arestat nimeni (Deocamdată domnule primar, deocamdată…) deși la cât de des  vedem primari arestați este posibil oricând… Și vreau să vă spun aicea că un primar , la multitudinea documentelor pe care le semnează, nu are cum să le parcurgă pe toate… oricând ești predispus pe o greșeală a unui angajat.  (Păi dacă nu angajați pe cine trebuie și doar pe criteriul loialității și al relațiilor de rudenie!). Plângeri penale am la nivelul de zeci.  Chiar , la un moment dat, avocatul meu mi-a spus că  am avut din ianuarie pănă la 28 Februarie, la Poliția din Giurgiu, 35 de plângeri penale făcute de Marin Anton, nu de altcineva ( Da’ de unde știi matale neicusorule că e vorba de Anton, obsesia matale freudiană, ăă?)

 Asta este cea mai neplăcută parte la  meseria de  primar . (Zici că primar este o meserie? Păi înseamnă că d ‘aia te dai ‘mneatale ”meseriaș”!), o meserie care în ultima perioadă, după ce vedem acțiunile DNA-ului la televizor,  o meserie care este în momentul ăsta e complet neagreată de cetățeni. (Păi când vede omu că mata ai făcut în câțiva ani de când ești primar, peste 20 de firme, două ferme de milioane de euro, la cheie, și ai dobândit hectare fără număr , plecând de la câteva zeci de pogoane, cum crezi că-i vine, ăă?)  Relația mea cu Anton este cea mai deteriorată (sic!) relație pe care o poate avea un individ cu un alt individ; individ care nu îi recomand nimănui să se împrietenească cu el (a ”moarti” gramatică domn primar, ce de feste vă face!), pentru că orice relație de prietenie cu  el, la un moment dat, o să se transforme în răutate (Nu știam că sunteți rudă cu mama Omida, de le previzionați așa de bine pe toate).

 Indirect am o vină, pentru că l-am ajutat să vină în județul ăsta. Voi face tot ce este posibil ca el să nu mai ocupe o funcție importantă (Așa, forțează-te domn primar, arată-ți mușchii de baron local, ce dracu! Da’ noi știam că dumneavoastră ați ajuns primar datorită acestui om!).

 Pentru că odată venit  Anton într-o funcție  importantă, o funcție de decizie, este foarte posibil să se întâmple cu județul acesta ce s-a întâmplat și cu Danubiana, Rafo, Karom,  Cordu Buzău și mai sunt… Dă-te dumneata Făt frumos cu paloșul gros, și pieptul bengos , domn’ primar, când o veni DNA-ul ăla cu 7 capete…Până atunci evită să te dai de trei ori peste cap că să nu te transformi în ceea ce de fapt ești: un parvenit politic ce a uitat prea repede de unde a plecat!

 (Belphegor)

 

 

 

2 COMENTARII