Federaţia Română de Baschet (FRB) a dat publicităţii componenţa celor două serii ale Turneului Semifinal (Divizia B) precum şi programul meciurilor. Astfel, între 28 şi 30 mai (cu o săptămână întârziere faţă de data iniţială), cele 8 formaţii calificate au fost împărţite în două serii, cluburile organizatoare fiind CS Rapid Bucureşti, respectiv CSŞ BC Miercurea-Ciuc.

Formaţia CSŞ Giurgiu a fost repartizată în Seria I, alături de CS Rapid Bucureşti (locul 1 în Seria Centru după sezonul regulat), ACS Granitul Castor Bucureşti (locul 2 în Seria Est) şi CSŞ Bega Timişoara (locul 2 în Seria Vest).

Seria a II-a va fi formată din CSŞ BC Miercurea-Ciuc (locul 1 în Seria Vest), CSU Galaţi (locul 1 în Seria Est), Politehnica Iaşi (locul 3 în Seria Est) şi BC Athletic Constanţa (locul 4 în Seria Est). Constănţenii (doar locul 4 în Seria Est) au primit “undă verde” din partea FRB pentru a lua parte la turneul semifinal după ce, rând pe rând, Galactica Braşov, Colegiul Aurel Vlaicu Bucureşti şi CSŞ Târgovişte au decis să nu participe mai departe, invocând probleme financiare.

Conform regulamentului, fiecare formaţie va disputa trei partide, primele două clasate din ambele serii urmând să se califice la Turneul Final. În cazul în care două sau mai multe formaţii se vor afla la egalitate de puncte, primul criteriu luat în discuţie va fi cel al meciului direct.

Programul celor de la CSŞ Giurgiu:

l vineri, 28 mai: Rapid Bucureşti – CSŞ Giurgiu

l sâmbătă 29 mai: CSŞ Giurgiu – Granitul Bucureşti

l duminică 30 mai: CSŞ Bega Timişoara – CSŞ Giurgiu

CSŞ Giurgiu va evolua din nou, după o pauză de doi ani, la un turneu semifinal, după ce a reuşit să ocupe poziţia secundă în clasamentul Seriei Centru, după sezonul regulat.

Elevii profesoarei Smaranda Iliescu au câştigat 17 dintre cele 21 de meciuri, pierzând numai 4 (două în faţa Rapidului la care s-au adăugat “forfaitul” cu bucureştenii de la Aurel Vlaicu şi înfrângerea din ultima etapă, 59-83, în faţa celor de la CSM II Bucureşti, giurgiuveniii prezentându-se la acest meci cu rezervele).

Demn de menţionat este şi faptul că CSŞ-ul a fost echipa cu cea mai bună apărare din Seria Centru, depăşind Rapidul la acest capitol. În ceea ce priveşte atacul, Guţă şi compania s-au clasat pe trei, după Rapid şi Cuadripol II Braşov.

S-A ALES PRAFUL DE DINAMO! Cea mai titrată echipă de baschet masculin din ţară, Dinamo Bucureşti, a retrogradat în Divizia B pentru prima oară în istorie, după ce a pierdut cu 2-3 (la general în faţa celor de la SCM Craiova) “barajul” pentru rămânerea în primul eşalon baschetbalistic al ţării.

Deşi după primele două întâlniri conduceau cu 2-0 la general, dinamoviştii au fost egalaţi şi ulterior depăşiţi de formaţia doljeană, oltenii reuşind să câştige meciul decisiv (73-70) chiar pe terenul dinamoviştilor.

Alături de formaţia bucureşteană a mai retrogradat Gladiator Cluj-Napoca.

Bogdan VLADU