Greva japoneză, miercuri 26 aprilie, la Direcţia Teritorială de Statistică – Giurgiu. Care au fost solicitările sindicaliștilor…

0
615

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică a organizat miercuri o grevă japoneză pe durata întregii zile. 

Greva japoneză s-a desfăşurat simultan în Institutul Naţional de Statistică Bucureşti şi în 26 de direcţii teritoriale de statistică, implicit la Giurgiu.

Salariaţii, reprezentaţi de către sindicat, solicită asumarea de către conducerea INS a incapacităţii de a gestiona problemele apărute în ultimii ani.

Ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o lungă perioadă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici şi ca urmare a nepăsării totale a factorilor decidenţi faţă de numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest, solicită de urgenţă:

Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”

Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică

Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică”, a transmis INS.

(Jurnal)