Angajații din Prefectura Giurgiu se vor afla în grevă japoneză, miercuri 16 martie 2022. Astfel, funcționarii vor purta pe brațe banderole albe. Celor din prefectura Giurgiu li se vor alătura alți aproximativ 1.800 de salariați din toată țara afiliați Sindicatului „Egalitatea”.

Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”, a transmis sindicatul „Egalitatea” într-un comunicat de presă.

În 10 februarie, angajații din prefecturi s-au aflat în grevă de avertisment. Și atunci ei au avut aceleași solicitări, care nu au fost onorate însă de guvernanți.

(Jurnal)