Funcţionarii publici, angajaţii din cadrul Direcţiilor de Finanţe, cadrele didactice şi personalul sanitar au fost în grevă generală, dar au asigurat urgenţele. ”Frontiera este un punct strategic, aşa că nu ne permitem să întrerupem oricum lucrul la frontieră, de aceea la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse se lucrează fără întreruperi de activitate şi traficul se desfăşoară normal”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Petre Mateescu. ”Eu nu sunt în grevă, angajaţii poate că sunt, dar astăzi am avut şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean şi văd că cel puţin o parte dintre colegi sunt prezenţi în sală alături de mine, poate că şi-au sacrificat pauza de masă, nu ştiu”, declara, la rândul său, în aceeaşi zi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu. Angajaţii din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu spun că au fost în grevă generală luni, nu s-a lucrat cu publicul, casieriile au fost închise, iar serviciul de urbanism nu a eliberat documente, dar au fost asigurate urgenţele.

Şi cei aproximativ trei sute de angajaţi din Finanţe au încetat luni lucrul şi au anunţat prin afişe mari lipite pe uşile de la intrare în instituţii că sunt în grevă generală, dar unii au cedat după orele prânzului şi au deschis ghişeele în beneficiul cetăţenilor. În ceea ce priveşte învăţământul giurgiuvean, cei peste trei mii de angajaţi, personal didactic sau nedidactic, aflaţi aproape în totalitate în sindicate, au lucrat luni în proporţie de 85 la sută. ”Din raportările directorilor de şcoli care au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu a reieşit faptul că doar 15 la sută din personalul didactic şi nedidactic au fost astăzi în grevă, restul prezentându-se la lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Şi 180 de angajaţi din cadrul Penitenciarului Giurgiu au fost luni în grevă, dar au fost asigurate serviciile de pază şi supraveghere, alimentaţia, tratamentele medicale. ”Doar arestaţii preventiv au fost duşi la instanţe, cei cu termene de judecată nu au fost duşi în instanţe, cei din sectorul administrativ, economic sau educaţie au fost în grevă, dar au fost asigurate celelalte servicii şi activităţi”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, Florinel Stănică.

AGERPRES