Goana dulce mult aduce – Reality Show concurs de cofetari, disponibil pe streaming

0
597

Românii au acces la mai multe platforme de streaming cu filme și seriale pe bază de abonament lunar, acest tip de divertisment devenind foarte popular în țara noastră, ceea ce urmează de altfel trendul global în domeniu.

HBO Max, Netflix, Disney+ și Prime Video sunt cele mai cunoscute servicii de streaming cu brand internațional, prezente oficial și în România. Lor li se alătură platforme de streaming locale, lansate de grupurile media care dețin posturi generaliste de televiziune precum Pro TV, Antena 1 și Prima TV.

Când ne referim la streaming online, ne gândim implicit la filme și seriale de succes, mai ales că multe producții de acest gen sunt dezvoltate chiar de respectivele servicii de streaming – producții originale. Printre cele mai celebre putem aminti, cu titlul de exemple, Stranger Things, Wednesday sau Game of Thrones.

Totuși, pe aceste platforme există și alte tipuri de conținut non-ficțional: documentare, concerte, seriale tip reality show. În această ultimă categorie, iată un titlu ce merită atenție: Goana dulce mult aduce (Sugar Rush – în varianta în limba engleză).

Competiție de cofetari, show în 3 sezoane

Este cunoscut interesul românilor pentru show-uri TV cu tematică din aria culinară. Iată un concurs de cofetari lansat pe Netflix în anul 2018. În următorii doi ani s-au lansat și sezoanele cu numerele 2 și respectiv 3. Ultimul sezon, intitulat Sugar Rush: Extra Sweet, poate fi considerat un sezon spin-off al seriei. În aceste episoade, o echipă care câștigă o provocare poate alege fie un timp suplimentar de 15 minute în provocarea finală a tortului, fie un premiu de 1500 USD.

În ansamblu, show-ul Goana dulce mult aduce de la Netflix ne prezintă patru echipe profesioniste de câte doi cofetari care concurează într-un concurs pentru un premiu de 10.000 USD. După cum ne indică numele, totul se leagă de ideea de dulciuri, de la cupcakes, donuts și prăjituri la fantastice torturi, opere artistice cu totul impresionante prin aspect și dimensiuni. De altfel, există 3 probe: cupcakes, cofetărie, torturi.

Sugar Rush în lumea jocurilor

Lumea dulciurilor este prezentă adesea și în jocuri video precum celebrul Candy Crush. De menționat faptul că există chiar și un slot online ce poartă denumirea show-ului culinar – Sugar Rush. Jocul cu bomboane lansat în 2022 de compania Pragmatic Play este deja disponibil la NetBet, cazinoul online cu cele mai multe jocuri – peste 2.500 în acest moment.

De ce merită urmărită emisiunea de pe streaming

Show-ul Sugar Rush disponibil pe streaming este găzduit de Hunter March și judecat de profesioniștii Candace Nelson și Adriano Zumbo, împreună cu un judecător diferit invitat pentru fiecare episod. Compania care a produs Sugar Rush, Magical Elves, are experiențe relevante în domeniu, inclusiv un alt show TV culinar apreciat în România – Top Chef. Serialul original Netflix care ne prezintă lumea cofetarilor a fost filmat la Hollywood, Los Angeles, California.

 

Urmărind show-ul Goana dulce mult aduce, nu doar că poți observa tehnici de pregătire a preparatelor, dar te implici din fața ecranului într-o competiție plină de tensiune, în care cel mai important ingredient este chiar timpul!

Concurenții caută să prepare cele mai gustoase deserturi. „Echipe iscusite de cofetari concurează contracronometru într-un sezon competițional super-dulce, care crește nivelul de dificultate, dar și numărul premiilor”, se menționează în prezentarea oficială. Brioșe, prăjituri și torturi – totul super-dulce, pe placul tuturor.

Pe aceeași platformă de streaming online s-a lansat mai nou și un alt concurs de tip reality show cu cofetari, intitulat chiar Echipa de Cofetari. Sezonul 2 a devenit disponibil în 2023.