dscf9032Imediat după fluierul de început al bucureşteanului Adrian Stănescu, gazdele s-au aruncat în atac, fiind hotărâte să rezolve rapid partida. Tatarciuc, Marcu şi Iordache au asediat poarta unui Leu providenţial în primele zece minute ale meciului.

Ca de fiecare dată în fotbal, ocaziile se răzbună şi, la prima acţiune mai închegată (minutul 14), oaspeţii deschid scorul. Centrare de pe partea dreaptă, Răzvan Radu reia din câţiva metri şi îl remarcă pe Dragne, însă Raul Marincău, ajuns surprinzător în careul giurgiuvenilor, reia cu sânge rece în plasă.

Băieţii lui Marin Barbu acuză şocul, şi, la doar un minut după marcarea golului sunt surprinşi din nou pe contraatac, însă mingea şutată de Boghiţoi este respinsă spectaculos de Dragne.

Meciul se încinge şi creşte în intensitate, gazdele alergând nebuneşte după egalare. Ivaşcă (şut în bară – minutul 19), juniorul Marian Stan (reluare cu capul, puţin peste portă – minutul 20), sau Tatarciuc (şut puternic din interiorul careului, reţinut cu greu de Leu – minutul 21) îl exasperează pe vulcanicul Marin Barbu.

Asediul de la poarta “roş-albaştrilor” se încheie în minutul 25, atunci când Marcu îl vede pe Leu uşor ieşit şi trimite un trasor, de la peste 30 de metri lateral dreapta, care ocoleşte de puţin vinclul.

După accidentarea lui Şanţmare (înlocuit în minutul 26 cu Damian), meciul se linişteşte, ultima ocazie a primei reprize aparţinând tot giurgiuvenilor care sunt aproape de egalare în minutul 43, însă Alin Toma reuşeşte să respingă din apropierea liniei porţii.

Ieşirea de la cabine se dovedeşte de bun augur pentru oaspeţi, care la câteva secunde de la reluare iniţază un atac tăios, “rezolvat” de acelaşi Dragne.

Boghiţoi, cel mai activ om al oaspeţilor, este aproape să “sece” Dunărea, însă Dragne (minutul 56, din poziţie de unu la unu) şi bara (minutul 57, după o pătrundere pe partea stângă) menţin suspansul pe “Marin Anastasovici”.

Gazdele îşi aduc aminte că sunt conduse pe tabelă, iar Ochia este aproape de gol după o bâlbâială a lui Ştefan Leu, care reuşeşte să “îmblânzească” cu greu balonul.

În replică, juniorul oaspeţilor, Marius Lazăr, dejoacă ieşirea la ofsaid a fundaşilor giurgiuveni şi scapă singur cu Dragne, însă este deposedat în ultimul moment de Tatarciuc printr-un tackling de totul sau nimic.

Golul egalizator cade în sfârşit (minutul 71): lovitură liberă executată de Ciocârlan, Răzvan Damian se înalţă dintr-un buchet de jucători şi reuşeşte să reia spre poartă. Ezitările din ultimele minute ale lui Ştefan Leu “dau pe răscoale” la această fază, portarul oaspeţilor având o intervenţie hilară prin care şi-a introdus balonul în poartă.

Nu este prea mult timp pentru regrete, aşa că meciul rămâne pe muchie de cuţit în continuare. Buzoienii pot intra din nou în avantaj, însă acelaşi Boghiţoi nu poate introduce mingea în plasă, Dragne dovedindu-se un adevărat “Cerber”.

Punctul culminant al partidei se consumă în minutul 86, atunci când “veteranul”Ciocârlan (35 de ani) aruncă o minge în careu, Marincău trece pe sub “obiectul muncii”, lăsându-l pe Iordache singur cu “regele” Leu. Golgheterul Ligii Secunde, din ediţia precedentă de campionat, ratează însă uluitor din câţiva metri, nereuşind să cadreze şutul!

Finalul nebun de meci găseşte Gloria în atac, dar fie Răzvan Radu (din lovitură liberă), fie nou-intratul Cristian Priescu (şut din unghi) nu îl pot învinge pe Alin Dragne nici de această dată.

Se termină 1-1, un rezultat care nemulţumeşte ambele formaţii, însă pare conform cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Dacă pentru giurgiuveni este cel de-al doilea meci fără victorie, buzoienii speră ca măcar în etapa viitoare, cu Concordia, să găsească drumul către victorie, rătăcit în ultimele trei runde.

Bogdan VLADU