Un proiect demarat în cursul anului trecut, de către SCUT Giurgiu, de reabilitare şi, mai apoi, de furnizare către populaţie a apei calde menajere se pare că va deveni realitate. Prezent în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, directorul general SCUT, Sorin Cepraga, afirma:

„Am finalizat proiectul de investiţie cu privire la adaptarea structurilor de producţie, prin modernizarea capacităţii de producţie de apă caldă menajeră.

Data de finalizare era stabilită pentru 30 aprilie, urmând ca de la 1 mai să fim capabili să furnizăm apa caldă. La această dată avem pregătite două cazane de apă fierbinte de 10 Gcal, suficiente pentru furnizarea în tot oraşul de apă caldă menajeră. Urmează să mai avem o discuţie cu asociaţiile de locatari, pentru a stabili cine doreşte să primească această facilitate”, mai preciza Sorin Cepraga.

Investiţia totală să ridică la peste 60 de miliarde de lei vechi, suma fiind provenită din „Certificatele verzi” primite de societate de la Ministerul Mediului. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, afirma că acest prim pas este totuşi mult prea puţin pentru ceea ce are nevoie municipiul şi, mai ales, pentru ceea ce ar mai fi de făcut până la definitivarea privatizării SCUT.

Oana CĂLIN