a809d33e18a8a41e66eb60950807b871

SRL-ul care ar trebui să ne scape de gunoi este controlat de un ”om de afaceri” ce a fost arestat în 2014 pentru corupție!

        Așa cum subliniam într-un articol anterior, tot mai mulți giurgiuveni sunt nemulțumiți de serviciile prestate de operatorul de salubritate al municipiului, firma Financiar Urban SRL Pitești. Cetățenii acuză faptul că pubelele nu sunt golite și curățate în mod regulat, așa cum ar trebui, ridicarea deșeurilor menajere realizându-se chiar și o dată la câteva săptămâni. În acest sens, jurnaliștii publicației noastre s-au adresat Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei, pentru a afla ce soluție ar putea găsi municipalitatea pentru a remedia această situație deranjantă, cât timp cetățenii sunt astfel nevoiți să  suporte zi de zi, mizeria și mirosul pestilențial cauzate de crasa incompetență a operatorului     

      Șeful serviciului de monitorizare din cadrul Direcției de Servicii Publice, Constantin Baciu, ne-a declarat că: principala cauză a acestei nefericite realități o reprezintă deficitul de personal al societății delegate să se ocupe de salubrizarea stradală. De asemenea, imaginea dezolantă creată de maldărele de gunoi împrăștiate în jurul pubelelor din oraș poate fi explicată și prin faptul că zilnic, mai ales după lăsarea serii, oamenii străzii răscolesc gunoaiele din pubele, făcând mizerie împrejur.

        Întrebat care ar fi soluția pentru a remedia această  problemă, Constantin Baciu ne-a replicat: în primul rând, angajații firmei Financiar Urban ar trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate în activitatea pe care o desfășoară; apoi, o posibilă rezolvare ar constitui-o angajarea unor persoane care să răspundă de anumite platforme de gunoi. Însă, a precizat Constantin Baciu, totul depinde de societatea Financiar Urban, de modul în care aceasta își gestionează activitatea. Noi, Direcția de Servicii Publice, avem semnat un contract de delegare cu această firmă, care trebuie respectat și care prevede foarte clar atribuțiile fiecărei părți: societatea Financiar Urban se ocupă de salubrizarea stradală; măturatul pe domeniul public; încărcarea și transportul gunoiului stradal; spălarea platformelor de gunoi etc,  în timp ce Direcția de Servicii Publice monitorizează în permanență dacă aceste sarcini sunt îndeplinite sau nu.  De fiecare dată când constatăm nereguli, sancționăm firma, reducând din salariile angajaților. Așadar, tot ceea ce putem face este să atenționăm de fiecare dată operatorul și să aplicăm anumite tăieri din salarii, în funcție de gravitatea neregulilor depistate, a mai precizat Constantin Baciu.

Cine controlează de fapt firma Financiar Urban

Așa cum vă scriam într-un material anterior ne-am interesat  al cui este acest SRL.  Așa am aflat că ele este controlat de către controversatul  om de afaceri, Gheorghe Văsâi,  în calitate de acționar,   implicat în dosarul de corupție al primarului orașului Pitești.

Cine este de fapt Gheorghe Văsâi? El este un  om de afaceri din Pitești care în toamna anului 2014 a fost arestat pentru corupție în dosarul primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. Ulterior, în vara acestui an, el a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a părăsi țara și de a lua legătura cu alți inculpați din dosar.

Gheorghe Văsâi a fost acuzat și de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată în „Afacerea Publitrans“.

( Redacția)

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Salariatii de la salubritate sunt f.constiinciosi,sunt oameni care de ani de zile stiu ceea ce este de facut..Cetatenii din oras ,cei care nu platesc de loc ,,gunoiul „ si evident nici impozitele locale,arunca deseurile menajere si cele de constructii pe unde apuca.Un ex.:Platforma de la bloc 208/3s, la orele 7,30 -8,00 vine lucratorul de la Colectare si face o curatenie ,,luna„iar dupa lasarea intunericului urmeaza dezastrul.Este de la sine inteles care sunt autorii-,,vecinii„` de pe str.Rozelor,care in curtile din spatele garajelor mai cresc si porci!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.