Giurgiuvenii se plâng că pentru a intra în posesia unui document sunt obligați să piardă o zi întreagă, completând formulare

0
550

Cu siguranță că pandemia ne-a transformat atât modul de viață, obiceiurile, dar a și schimbat o serie de reguli în relația cu instituțiile statului. Așa se face că unele din acestea sunt îngrădite de reguli, accesul cetățenilor făcându-se doar după completarea unui formular, pe proprie răspundere, în care beneficiarul trebuie să precizeze dacă a avut sau nu Covid, care este starea sa de sănătate și o serie de alte detalii în acest sens.

Lucrurile nu se opresc însă aici. După acest exercițiu de sinceritate ( Nu știm cine va mărturisi în declarație că a fost pozitiv sau că de ceva timp cam tușește…), cetățeanul primește un bon de ordine și se așază la o coadă considerabilă, căci nu toate instituțiile sunt prevăzute cu anticamere pentru public, prevăzute cu canapele sau scaune.

Iată o procedură cronofagă care îi mănâncă solicitantului cu siguranță cel puțin o jumătate de zi. Asta înseamnă că pentru a putea intra în posesia unui document, giurgiuveanul trebuie să se învoiască de la locul de muncă. În cazul în care are nevoie de mai multe documente, de la diferite instituții din Municipiu, este clar că omul va trebui să își ia concediu.

Paradoxal este că în timp ce se vorbește tot mai mult despre digitalizarea instituțiilor și a relațiilor lor cu cetățenii, noi continuăm să stăm la coadă pe la ușile acestora, ca la piață.

(Citizen)