Zicala împământenită deja în ţinutul arid al Dobrogei, nimeni din afara judeţului nu câştigă la Stejaru, a avut acoperire şi după cea de-a XII-a etapă a Ligii Secunde de fotbal.

Echipa lui Aurel Şunda a reuşit să se impună la limită, 1-0, în faţa Dunării Giurgiu, depăşindu-i pe “marinari” în clasament.

Chiar dacă jocul etalat de Ciocârlan şi compania a fost unul slab, preponderent defensiv, giurgiuvenii nu meritau să piardă dintr-un simplu motiv: arbitrajul tendenţios al ilfoveanului Marius Constantin, o mai veche cunoştinţă a “alb-albaştrilor”.

După ce în urmă cu câteva etape, “fluieraşul” Constantin acorda în minutul 93 o lovitură liberă pentru Cetatea Suceava, din care bucovinenii aveau să egaleze, acesta a recidivat, de această dată “pe faţă”.

GOL CIUDAT, DUPĂ UN FAULT INVENTAT!

Minutul 25, Săgeata Stejaru o lasă mai moale cu “raidurile” periculoase la poarta lui Dragne. Giurgiuvenii încep să paseze bine, reuşind să îşi enerveze adversarul. Pesemne l-au supărat şi pe Marius Constantin care a hotărât că este momentul să iasă la rampă. Ciocârlan respinge un balon undeva în banda dreaptă, Bucă loveşte greşit balonul şi îi dă posibilitatea unui mijlocaş dobrogean să intervină.

Georgian Marcu reuşeşte să “fure” mingea, însă atinge uşor un adversar. Deşi faza pare hilară, cu un jucător de 1,70 metri în postură de “killer”, Constantin acordă fault şi lovitură liberă pentru gazde. Deşi distanţa este una destul de mare, aproximativ 25-30 de metri lateral stânga, Cristian Dicu reuşeşte să deschidă scorul cu un şut… deviat! Mingea şutată de atacantul gazdelor se loveşte de Sorin Bucă, care o deviază şi îl prinde pe Dragne pe contre-pied.

CARTONAŞ ÎN LOC DE PENALTY

Chiar dacă minutele care au urmat golului lui Dicu au arătat o “săgeată” mai bine motivată, cu un Ştefan Ciobanu într-o formă foarte bună, giurgiuvenii au avut şansa lor. Dacă primul (şi singurul) şut pe spaţiul porţii lui Olteanu a venit de-abia în minutul 50 (autor Cătălin Gheorghe), minutul 75 avea să aducă şi cea mai controversată fază a partidei. Infiltrat în careu, şeptarul Dunării (acelaşi Cătălin Gheorghe) este busculat în careu, sub ochii arbitrului de un fundaş advers. În loc să acorde lovitură de pedeapsă şi cartonaş galben pentru dobrogean, Constantin îi arată “galben” lui Gheorghe pentru simulare.

FURIA PREŞEDINTELUI

Arbitrajul avea să fie comentat după meci de preşedintele CS Dunărea, Adonis Puiu: “A fost japcă pe faţă. După ce că lovitura liberă din care gazdele au marcat a fost una inexistentă, centralul

şi-a dat în petec în minutul 75 atunci când ne-a refuzat un penalty clar ca lumina zilei! Chiar o parte dintre gazde au recunoscut, după meci, că arbitrul a greşit, tot ei spunând că faţă de arbitrajul de care au avut parte cu Buzăul spre exemplu, a fost ceva subţire.

Ca să vă daţi seama că arbitrul a fost rău intenţionat, trebuie să vă spun că la întrebarea mea de după meci de ce i-a acordat galben lui Cătălin Gheorghe, centralul a replicat că pentru proteste. Totuşi, acest lucru nu stă în picioare pentru că imediat după ce jucătorul nostru a căzut în careu, arbitrul scosese deja cartonaşul galben pentru o presupusă simulare” a declarat Adonis Puiu.

Aflat în mijlocul unui câmp, stadionul “Săgeata” (aflat mai degrabă în comuna Vasile Alecsandri decât în comuna Stejaru) a dat destule bătăi de cap jucătorilor giurgiuveni. În afara faptului că terenul era prea îngust, organizatorii nu au asigurat prezenţa niciunui copil de mingi, de-a lungul jocului pierzându-se minute bune cu recuperarea baloanelor care luau fie drumul pădurii, aflate în spatele uneia dintre porţi, fie în apropierea grătarului pe care câţiva “autohtoni” pregăteau mititei pentru spectatorii hămesiţi. Demn de amintit este şi faptul că giurgiuvenii au fost încurajaţi pe întreaga durată a meciului de aproximativ 60 de membri ai “galeriei inimilor” veniţi la Stejaru cu un autocar închiriat.

Bogdan VLADU