farul-dgr-2-0-2010-fisa

Dunărea a început cu stângul returul acestei ediţii de campionat. Băieţii lui Emil Ursu au continuat în “nota” ultimelor partide amicale, pierdute pe linie.

După un început curajos (cu două ratări succesive ale lui Cojenel), giurgiuvenii au ales să cedeze iniţiativa şi să primească primul gol după 20 de minute de joc. Cosmin Matei a executat o lovitură liberă uşor lateral stânga în gura porţii, acolo de unde liberianul Ben Teekloh a câştigat duelul cu Sorin Bucă şi l-a învins pe Dragne cu o lovitură de cap.

Marcarea golului a reuşit să îi tempereze pe constănţeni care au cedat iniţiativa oaspeţilor. Georgian Ionescu refuză un penalty clar ca lumina zilei la Iordache (minutul 39), primul mitan încheindu-se în sunetul de tobe al “galeriei inimilor” prezentă şi de această dată la datorie. Au urmat 48 de minute plictisitoare, în care cele două formaţii au devenit nu numai ţinta ironiilor celor aproximativ 500 de spectatori ci şi a comentatorului Sport.ro, postul care a transmis în direct această partidă. Jucătorii celor două formaţii au “dormit în ghete”, părând că reluarea campionatului i-a luat prin surprindere. Emil Ursu nu a găsit unsprezecele câştigător, ca să nu mai vorbim de tactica alambicată cu puţine mingi utile pentru cele două vârfuri (Bănaru şi Iordache). După ce a pregătit o grămadă de timp echipa secundă a clubului Dinamo (mai mult din poziţia de “secund” decât din aceea de “principal”), Emil Ursu are probabil impresia că Dunărea este o echipă asupra căreia se pot face experimente “fără număr”. Cu excepţia lui Silviu Constantin (accidentat din păcate după o oră de joc) niciun alt jucător dintre cei mulţi veniţi în pauza competiţională nu au început meciul ca titulari.

Au reuşit să debuteze, totuşi, pentru “alb-albaştri” Odoroabă şi Tigoianu, care nu au adus nimic nou în jocul echipei.

Dacă oaspeţii au “tăcut”, gazdele au prima ocazie a actului secund

de-abia în minutul 73, prin Doicaru. Scăpat singur cu Dragne după o acţiune personală, fostul vârf al Ceahlăului nu reuşeşte să mărească diferenţa “rechinilor” pe tabelă. Va reuşi să facă acest lucru juniorul Cosmin Matei, în minutul 90, atunci când profită de o greşeală în defensiva Dunării şi închide meciul, pe contraatac. “Un meci de uzură, un meci crâncen, în care echipa a stat bine în teren. Păcat că am primit gol la o fază fixă, nepermis, după o greşeală a portarului (!) care a mai pus un om în zid. Am avut o ocazie mare de a înscrie la 0-0, am avut un penalty la Iordache la 1-0, şi am luat un gol în final, pe contraatac, după o greşeală a lui Şanţmare, într-un moment bun, în care am reuşit să dominăm jocul în ultimele 30 de minute (!!)” a declarat Emil Ursu la finele partidei.

Acesta va încerca sâmbătă să găsească “cheia succesului” şi să facă uitată cât mai curând deplasarea de la Constanţa. După ceea ce a arătat la ora jocului, Farul era o echipă de bătut, păcat că Dunărea a evoluat aşa de slab.

Bogdan VLADU