Litigiul dintre Primăria Giurgiu şi operatorul de furnizare a agentului  termic în municipiu, ”Global Energy Production” (GEP), după cum ne declarau reprezentanţii GEP, s-ar datora încălcării Regulamentului de furnizare a căldurii. Conform Ordonanţei 91/2009 al ANRSC-ului şi a Regulamentului amintit, aprobat de către Consiliul local Giurgiu ”orice modificare a sistemului de încălzire din condominiu trebuie să se facă doar cu autorizaţie de construire.” Din nefericire Primăria Giurgiu nu le-a impus cetăţenilor ce şi-au modificat aceste instalaţii să-şi obţină autorizaţii de construire, aşa cum era legal. Iată de ce GEP solicită acum Primăriei respectarea Legii, aşteptând să vadă dacă instanţa va acorda acest lucru şi “retroactiv”. Din această cauză – ne spunea directorul GEP, Sorin Cepraga – în municipiu, la această oră, nu există o evidenţă a celor ce sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire, în raport cu cei care şi-au montat centrale de apartament.  Totodată, preciza Cepraga,  Agenţia de Mediu ar trebui să citească Ordinul 91, şi să constate că are o mare responsabilitate faţă de mediu, să aibă o reacţie promptă faţă de această problemă. Directorul Cepraga mai spunea că Ordinul precizează faptul că cetăţeanul care îşi instalează o centrală este obligat să prezinte un plan ce face parte din autorizaţia de construcţie, care trebuie să prevadă măsuri de mediu, ca de exemplu, cele de evacuare a gazelor arse.

T.F

2 COMENTARII

 1. Florine, amesteci Ordinul cu Ordonantza ANRSC.
  Este vb de ORDIN ANRSC Nr. 91 din 20 martie 2007
  pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica.
  Barbu chiar are o pozitie de noninterventie, nelegala,care incalca art. 8 , 9, 45, 46 din L. energiei 325/2006 si incurajeaza debransarile.
  Art. 45.
  (1) Constituie contravenţii, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei următoarele fapte:
  …..
  b) debranşarea/deconectarea de la SACET a utilizatorului sau consumatorului de energie termică fără respectarea dispoziţiilor prezentei legi;
  …..
  Art. 46.
  (1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 45 se fac de către reprezentanţii împuterniciţi ai autorităţilor de reglementare competente şi/sau ai autorităţii administraţiei publice locale, conform atribuţiilor stabilite în prezenta lege şi în Legea nr. 51/2006.

  Il incurajam sa lase narcisismul in sacou roz si sa mai faca cate ceva pt. GR.

  MI