Cindicatii-top-classSS Giurgiu a debutat în noul sezon al Diviziei B de baschet masculin cu o victorie concludentă: 67-54 împotriva echipei secunde a Universităţii Craiova. Disputată la Filiaşi, într-o sală minusculă, insalubră şi cu un “parchet” surprinzător (a se citi linoleum), partida a fost la discreţia elevilor profesoarei Smaranda Iliescu. Aceştia

şi-au asigurat un avantaj de 35 de puncte după primele două sferturi, “lăsând-o mai moale” către finalul partidei, răstimp în cale a fost rulat întregul lot de care giurgiuvenii dispun în acest moment.

“Noi ştiam că meciul se va disputa la Craiova, nicidecum la Filiaşi. Am aflat acest lucru în ultimul moment, fiind aproape să întârziem la meci. Nu ni s-au permis decât cinci minute de antrenament, de-abia dacă băieţii au avut timp să arunge câteva mingi la coş. Este aproape imposibil să joci baschet după ce te dai jos din microbuz! Din fericire ne-au ieşit câteva aruncări de la trei puncte, în ciuda condiţiilor improprii în care am evoluat”, a declarat profesoara Smaranda Iliescu.

CORONA BRAŞOV PRIMUL ADVERSAR

DE PE TEREN PROPRIU

Următoarea partidă a giurgiuvenilor va avea loc vineri, 6 noiembrie, pe teren propriu, cu începere de la ora 17.00 în Sala “Prietenia” din Complexul “Steaua Dunării”.

În afara faptului că vor debuta în faţa propriilor suporteri, giurgiuvenii vor da piept cu necunoscutul, întâlnind pentru prima oară pe Corona Braşov.

Formaţia ardeleană a făcut parte sezonul trecut din Seria I a Diviziei B, clasându-se în final pe poziţia a şasea (din unsprezece echipe). Etapa trecută, într-un derby al Braşovului, Corona a dispus de Galactica cu 78-55.

DEBUT “INTERNAŢIONAL” PENTRU “POLIVALENTA” GIURGIUVEANĂ

Vineri, 6 noiembrie, după terminarea partidei dintre CSS Giurgiu şi CSU Corona Braşov, va avea loc partida amicală dintre reprezentativele masculine (U15) ale României şi Bulgariei. Aflaţi într-un stagiu de pregătire la malul Dunării, tinerii baschetbalişti români vor inaugura cu această ocazie Sala “Prietenia” din Giurgiu, gazdă în premieră pentru un meci internaţional.

Bogdan VLADU