Odată cu venirea iernii şi a primilor fulgi de zăpadă, de teama amenzilor foarte mari pe care le pot aplica conducătorilor auto, poliţiştii  din cadrul serviciului  circulaţie în condiţiile în care aceştia nu au autovehiculele  echipate cu cauciucuri de iarnă, giurgiuvenii au dat  năvală să-şi achiziţioneze, la preţuri accesibile fiecărui buzunar , mult doritele cauciucuri de iarnă, dar fără să mai ţină seama de pericolele la care se expun cumpărând orice este ieftin…

Pentru evitarea unor evenimente rutiere nedorite care de cele mai multe ori sunt soldate cu victime, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia consumatorilor Giurgiu, în perioada 27.10. 2014 – 07.11.2014 a efectuat 8 acţiuni de control legate de modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea anvelopelor noi şi anvelopelor second-hand. Urmare a acestor controale s-au constatat : o  informare incompletă a consumatorilor.  Comisarii OPC au identificat  un operator economic ce comercializa anvelope noi ce nu erau însă însoţite de etichete, afişate la loc vizibil, cu elemente de identificare şi caracterizare şi informaţii privind clasa de eficienţă a consumului de combustibil, clasa de zgomot exterior de rulare şi valoarea măsurată a acestuia cât şi clasa de aderenţă pe teren umed. Un alt operator economic nu elibera  pentru anvelopele de iarnă secon-hand expuse la vânzare, certificate de garanţie în care să se menţioneze răspunderea vânzătorului pentru lipsa de conformitate, conform prevederilor Legii 449/2003.

O altă constatere a fost aceea legată de  neafişarea preţurilor de vânzare.  Doi operatori economici nu aveau afişate preţurile de vânzare pentru anvelopele second-hand expuse la vânzare.

Datorită nerespectării normelor în vigoare în ceea ce priveşte comercializarea anvelopelor s-au dispus măsuri complementare de oprire temporară de la comercializare a anvelopelor noi şi second-hand ( valoarea totală a anvelopelor fiind de 101.280 lei ) fiind întocmite 5 PVCC și aplicate 5 sancţiuni contravenţionale din care două avertismente şi trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 5.500 lei. (I.C.MANDU)