Primăria municipiului Giurgiu este interesată de valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi, motiv pentru care a întocmit proiecte privind înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară pentru opt clădiri de locuit şi trei asociaţii de proprietari din municipiul Giurgiu.

De curând, o delegaţie a Primăriei municipiului Giurgiu a participat, la Lisabona, la o întâlnire pe tema folosirii energiilor regenerabile.

‘Reprezentanţii Comisiei Europene care monitorizează această activitate în România, Italia, Spania, Germania şi Belgia au concluzionat că autorităţile locale din municipiul Giurgiu şi-au îndeplinit obiectivele stabilite până acum privind implementarea unor astfel de programe, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Afrodita Grădinaru.

Proiectele întocmite de municipalitate privind folosirea energiei solare pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire se află în faza de evaluare la Agenţia Fondului pentru Mediu şi pot obţine finanţare de aproximativ trei milioane de lei.

Printre clădirile care ar putea beneficia de astfel de proiecte se află Primăria municipiului Giurgiu, unele blocuri de locuinţe ANL, unele blocuri de locuinţe sociale şi clădirea Seminarului Teologic Giurgiu.

AGERPRESS pentru JGR