0dcbe772e081fdace4b9283fbef9a343Conform celor de la HOTNEWS , ANRP a emis titluri de plată de aproape 130 de milioane de euro în anul 2014, privind proprietățile naționalizate.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a emis titluri de plată de aproape 130 de milioane de euro în anul 2014, pentru despăgubirea titularilor unor dosare de restituire a proprietăților naționalizate de comuniști, Guvernul având nevoie să facă și o rectificare bugetară în decembrie 2014 pentru asigurarea fondurilor necesare, a informat ANRP, în raportul sau de activitate.

În toate cazurile în care A.N.R.P. a constatat că retrocedarea unor suprafețe importante de teren „s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, în afara sesizărilor penale, instituția a acționat și pe calea dreptului civil și a solicitat instanțelor anularea titlurilor de proprietate”, a menționat instituția. Aceste litigii au ca obiect contestații  la deciziile emise, cereri de obligare a C.N.C.I. la emiterea deciziilor de despăgubire și contestații la executări silite.
Cuantumul sumelor pe care A.N.R.P. urmează să le recupereze este de 76.853.338 lei (circa 17 milioane de euro).

În plus, ANRP a sesizat și procurorii în baza controalelor desfășurate de Autoritate la administrațiile locale implicate în procesul de restituire a proprietăților în zece cazuri din București, județele Giurgiu, Constanța și Prahova.