În campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie candidatul independent, la funcţia de primar, Nicolae Barbu, promitea giurgiuvenilor că va monta în municipiul Giurgiu un număr de cel puţin 12 cişmele cu apă potabilă. Ei bine, iată că la circa două luni după instalarea sa în funcţie, această promisiune a devenit realitate. La conferinţa de presă de joi, 16 august, primarul Nicolae Barbu a precizat că Primăria, împreună cu Apa Service şi Administraţia Domeniului Public şi Privat au hotărât să amplaseze un număr de 13 cişmele în cele mai aglomerate zone ale municipiului, termenul limită de montare fiind 14 august. Primăria Giurgiu a alocat fonduri pentru achiziţionarea a 10 cişmele, iar 3 cişmele au fost donate municipalităţii de Clubul Rotary Giurgiu. Din păcate, spunea primarul Nicolae Barbu, giurgiuvenii au dezamăgit deja şi la acest capitol. Astfel, una dintre cişmele a fost furată, iar la alta (situată pe strada Gării lângă CEC) i s-a furat piesa din bronz pe care ţâşneşte apa! Primăria nu se va lăsa intimidată de acţiunea oamenilor certaţi cu legea şi va continua acţiunea de montare a tuturor celor 13 cişmele, a precizat edilul municipiului. Cârcotaşii, şi cei care nu cred în faptele bune ale Primăriei Giurgiu, ne-au sunat la redacţie şi ne-au cerut să le precizăm în mod expres unde sunt amplasate aceste cişmele, despre care noi am scris deja săptămâna trecută în ediţia on-line a „Jurnalului giurgiuvean, când se montaseră primele 7 cişmele. Pentru a le satisface această „doleanţă”, l-am contactat telefonic, miercuri 22 august, pe viceprimarul Alexandru Vladu, care ne-a comunicat locurile exacte în care sunt amplasate cele 13 cişmele cu apă potabilă, cişmele care pe aceste călduri insuportabile sunt tot mai mult căutate şi apreciate de giurgiuveni. Cişmelele sunt montate pe următorul circuit: 1- SANITAS, pe Şoseaua Bucureşti lângă patiseria „Avanti”; 2- Strada Mircea cel Bătrân, lângă Teatrul „Tudor Vianu” şi Parcul Telefoanelor;

3- Parcul Sârguinţa, de pe strada Vlad Ţepeş; 4 – Strada Gării, lângă parcul din faţa CEC Bank; 5- Bulevardul CFR, vis-a- vis de Autogară; 6- Bulevardul Bucureşti, aproape de strada Vasile Alecsandri, în faţa blocului foştilor activişti PCR; 7- Parcul Mihai Viteazul, lângă Fântâna arteziană; 8- Parcul Alei, la intrare, la dreapta de aleea lui Mihai Eminescu; 9- Strada Negru Vodă în Parcul Clopotari; 10- Parcul Elevilor; 11- Piaţa Centrală; 12- Spitalul Judeţean, în curtea interioară şi 13- Strada Tineretului, lângă Supermarketul Billa. Sperăm şi noi, ca şi viceprimarul Alexandru Vladu, că prin această informare detailată am venit în sprijinul giurgiuvenilor însetaţi şi nu al celor rău voitori, care doresc să facă rost de un ban nemuncit furând din avutul public.

Aşadar, de acum putem sune că, deocamdată, Giurgiu este oraşul celor 13 cişmele cu apă potabilă. Sperăm că onor Primăria Giurgiu va continua şi anul viitor să mai amplaseze câteva cişmele şi în alte zone populate, şi, de ce nu, să le repună în funcţiune şi pe cele vechi, cişmele care stau neclintite şi fără apă de mai mulţi ani prin Zona Gării CFR, Parcul din faţa ING Bank, Parcul Mihai Viteazul, în apropierea locului în care se va monta statuia marelui voievod etc. În altă ordine de idei, viceprimarul Alexandru Vladu ne spunea că de câteva zile municipalitatea se confruntă cu un alt mare necaz. O bandă de hoţi, fură, pentru o bucăţică de cupru, pe timpul nopţii siguranţele din cutiile stâlpilor de iluminat public. “Practic, nu ştim ce să mai facem, suntem şi noi şi Poliţia în alertă maximă!”

Heliade CĂLIN