Giurgiu, în pericol de a rămâne fără o profesie: cea de hingher!
admin
Într-un dialog avut cu câțiva dintre salariații societății ce se ocupă de strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului, societate subordonată Primăriei Giurgiu, aceștia reclamau faptul că din cauza unor cetățeni iresponsabili, orașul este în pericol de a desființa o profesie: cea de hingher!
Ei menționau faptul că atunci când aceștia merg să îi strângă patrupedele de pe șosea, în jurul blocurilor de locuit sau din parcuri, se găsește câte un ”neica nimeni” care îi înjură, îi scuipă și chiar îi lovesc câteodată, solicitându-le să lase patrupedele să vagabondeze în libertate. Din acest motiv tot mai puțini tineri acceptă să lucreze pe acest post, într-un mediu atât de ostil lor, plin de riscuri (cîinii pot mușca, pot fi bolnavi…)
În primul rând trebuie precizat că acești câini după ce sunt capurați, sunt duși în adăpostul de animale din Municipiu, unde sunt deparazitați, hrăniți și îngrijiți, urmând a-și găsi ulterior un stăpân.
Iată de ce conducerea societății ce îi are în subordine pe acești salariați care nu-și fac altceva decât meseria, solicită celor ce se comportă uneori ”animalic” față de acești oameni, să fie cerebrali și să înțeleagă că pentru câini este mult mai preferabil să fie duși în adăpost decât să rătăcească în haite, în plină stradă, unde pot fi loviți sau răniți de autovehicule, unde pot contacta microbi transmisibili la om, punând în pericol atât siguranța lor personală cât și a contribuabililor giurgiuveni.
Comentând acest aspect am spune: Dacă nu ne plac hingherii, considerându-i agresivi și lipsiți de compasiune față de patrupede ce sentimente ar trebui să avem, atunci, față de un măcelar care sacrifica zilnic animale vii sau față de vânătorii care le împușcă fără vreun strop de remușcare.
În consecință cei ce iubesc câinii sunt sfătuiți să-i respecte pe hingheri care de fapt vin în sprijinul patrupedelor fără stăpân, oferindu-le acestora șansa la o viață mai bună.
La rândul nostru îi sfătuim pe cei ce se simt deranjați de profesia acestor salariați și iubesc atât de mult câinii să vină și să adopte câte un exemplar, nicidecum să le arunce coji de pâine sau resturi de mâncare pe geamul apartamentului, crezând că în felul acesta fac o faptă creștinească.
Dintr-o statistică la nivel național realizată de cei de la HotNews aflăm că în urmă cu ceva timp în Giurgiu existau peste 5.000 de câini fără stapân, slobozi, în stradă!!
Conform acelorași surse, numai într-un an, peste 250 de persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgențe al Spitalului județean cu plăgi sângerânde, mușcate de câini fără stăpân. Și mai dureros este faptul că multe din victime au fost copii.
O parte dintre cetățenii ce merg la serviciu alegând ca mijloc de locomoție bicicleta, se plâng la rândul lor că sunt agresați de câini și chiar mușcați, alegând deseori rute ocolitoare, ca să nu riște să fie mușcați.
Dacă nimic din cele de mai sus nu v-au convins, e măcar nevoie să înțelegeți că dacă tot vrem o țară ca afară, va trebui să curățăm străzile Muinicipiului de un pericol real pentru sănătatea tuturor.
Acolo, în Occidentul pe care îl dăm deseori drept exemplu nu o să vedeți niciodată un câine plimbându-se printre picioarele clienților în timp ce aceștia iau masa cu familia la grădina de vară a vreunui restaurant.
Cei ce doresc să ajute cu adevărat câinii comunitari nu trebuie să îi agreseze pe hingheri, ci, să adopte un animal pe care să îl transforme într-un membru al familiei.