De Sărbători nu doar oamenii petrec în hoteluri şi pensiuni. Cei care pleacă în vacanţă şi nu pot lua cu ei animalele de companie le lasă la pensiunile destinate necuvântătoarelor. Câinii sau pisicile primesc tratamente cosmetice speciale, stau în camere VIP, iar masa de Revelion e la discreţie. Factura finală e şi ea pe măsura pretenţiilor. Pentru o săptămână de cazare în condiţii de lux, un proprietar poate să plătească chiar şi o mie de lei.

 Roxana va petrece Revelionul cu prietenii, în Capitală, şi nu are în grija cui să-l lase pe prietenul ei patruped. Îi este destul de greu să se despartă de labrador, mai ales că în cei trei ani, Anuk nu a stat nicio clipă fără stăpâna lui. Este un câine foarte alintat, prietenos şi devotat care cere multă afecţiune.

Roxana Ionescu, proprietarul câinelui: „Nu stă fără mine şi tocmai de asta sper să se comporte bine, să nu cumva să îi lipsesc prea mult.” Anuk a fost obişnuit cu multă atenţie, cu un meniu special şi cu două plimbări în fiecare zi. Roxana Ionescu, proprietarul câinelui: „El are tabieturile lui. Trebuie scos de două ori pe zi, cel puţin, afară în parc, trebuie plimbat, trebuie să se joace cu căţeluşii, trebuie hrănit foarte bine.

Remi este un pui de ciobănesc german care tocmai a intrat la ora de periat. Zilele aceastea, răsfăţul e cuvântul de bază la hotelul la care stă. Ana, îngrijitor: Căţeii care vin la noi pot fi şi spălaţi, tunşi, tăiat unghiile, parfumaţi.

Trei mese pe zi, plimbări la ore fixe şi tratamente speciale. Asta au în meniu animalele cazate la acest hotel. Iar seara de Revelion include şi un meniu special. Ana- îngrijitor: Ori primesc un os mai deosebit, ori o baie, ori o tunsoare nouă ca să intre şi ei în anul nou curaţi.

Nu doar masa e una specială în această perioadă, ci şi spaţiul de cazare. Lucky, un mascul din rasa Golden Retreiver, e cazat într-o cameră în care nu-i lipseşte nimic. Spaţiul în care stă trebuie să îl imite cât mai bine pe cel de acasă, iar stăpânul său poate urmări la orice oră ce face patrupedul, prin intermediul unui webcam.

Robert Caraman – managerul hotelului de animale: Au televizoare, au canapele. Programul de VIP e fără limite, adică facem absolut tot ce trebuie şi tot ce ne zice stăpânul, indiferent de pretenţiile acestuia. Şi este cel mai solicitat tip de cameră de la noi. Majoritatea câinilor şi pisicilor sunt cazate la hotel cel puţin o săptămână. Iar un pachet complet poate să coste cât unul într-o pensiune de la munte.

Robert Caraman – managerul hotelului de animale: O cameră fără acces la webcam costă 60 de lei pe noapte, una cu acces la webcam costă 80 de lei pe noapte, iar camerele VIP sunt de la 95 , până la 120 lei pe noapte, animalele având chiar și televizor. Hotelul are un grad de ocupare de sută la sută încă din luna noiembrie, iar mulţi dintre clienţi au făcut rezervări chiar din martie. În concluzie am ajuns vremurile în care putem spune cu regret: mai bine câine…!