Luni, 9 februarie, într-o conferință de presă susținută la sediul fostului PDL Giurgiu, co-președintele PNL, Gheorghe Ștefan a făcut câteva declarații de presă incendiare la propriu, pe alocuri, răspunzând în același timp mai multor comentarii apărute în ultima vreme în presa locală.

Apreciez munca jurnaliștilor giurgiuveni pe care îi consider ultimul străjer al democrației locale și consider articolele dumneavoastră pertinente, a spus  Gheorghe Ștefan în deschiderea conferinței de presă.  Țin să precizez că eu exist în rol de  co–președinte al PNL, dar vă menționez că niciodată nu voi compara anumite ”produse” ca cei de la PNL.  Am lucrat mereu în echipă și am făcut sport de echipă, motiv pentru care sunt convins că vom face multe lucruri bune împreună cu cei de la PNL, acum după fuziunea partidelor noastre. Nu am cunoscut-o încă pe Raluca Surdu, dar sper ca pe viitor să lucrăm bine în comun, și în acest scop voi solicita o întrevedere urgentă cu fosta conducere a PNL. Am făcut parte doar dintr-un singur partid și acela este PDL, iar acum sunt în PNL. N-am fost niciodată la guvernare, a mai declarat Gheorghe Ștefan, și vă anunț că n-am venit la Giurgiu să plec! Intenționez ca în 2016 să candidez la funcția de președinte al Consiliului județean Giurgiu. Sunt inginer de meserie, și invoc în sprijinul afirmației mele faptul că beneficiez de o sănătate fizică și mentală  perfecte.  În plus, mă bazez și pe o mare experiență profesională, deci cred că pot realiza un proiect foarte bun pentru dezvoltarea județului.

Gheorghe Ștefan a mai spus că după părerea sa  în județ ar trebui făcută o altfel de politică. Eu dezaprob numirea lui Constantin Buduru ca director general al Muzeului județean. Este o obrăznicie acest lucru, este mult prea mult! Cum aș putea eu să merg ca director al muzeului?! Nu aș vrea să-l văd pe Buduru cum explică vizitatorilor arheologia și istoria obiectelor din muzeu! Cum să-l numești pe Matei Ionuț ca vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu?  Doar așa ca să faci o majoritate! Noi n-am cerut nimic în schimb pentru cele 3 voturi ale consilierilor PDL și, din aceste motive, cred că nu merge nimic bine în Giurgiu! De exemplu, între teatrul nostru și Căminul Cultural Daia nu sunt prea multe diferențe! Singura diferență constă în faptul că teatrul are actori profesioniști valoroși, cărora trebuie să le dăm de lucru.

Gheorghe Ștefan nu a ezitat nici în a-i aduce critici chiar și colegului său de partid:  Nu îl critic pe președintele Vasile Mustățea, dar după părerea mea,  locul președintelui Consiliului județean este pe teren, la primării. Nu știu dacă dânsul face acest lucru sau nu,  dar eu vă asigur că dacă voi ajunge președinte ( n.red. – al CJ Giurgiu) nu voi deschide și nici închide vreodată ușa instituției, deoarece consider că dacă nu ai proiecte să dezvolți județul atunci ajungi sigur în situații similare  cu cea care s-a luat cu Constantin Buduru! Nu voi înceta niciodată să aduc critici Consiliului județean atâta timp cât se iau decizii împotriva cetățenilor. Repet, nu este un atac la Vasile Mustățea, el este prietenul meu, dar nu așa se realizează  majoritățile! În general în România, și în Giurgiu în special, se invocă starea de sănătate în anumite situații. Pentru bunul mers al lucrurilor la Consiliul Județean m-am oferit să-l ajut pe Vasile Mustățea, dar se pare că cele 3 voturi ale PDL fac mai puțin decât cele ale lui Buduru și Matei! – a mai spus Gheorghe Ștefan.

El a mai spus că decizia sa de a candida pentru președinția Consiliului județean în 2016, este una personală. La momentul potrivit, a precizat co-președintele PNL Giurgiu,  Gheorghe Ștefan, vom face un studiu și un sondaj de opinie,  iar dacă alți colegi din PNL vor sta mai bine ca mine atunci îi voi sprijini eu pe ei. Consider că bătălia trebuie dusă cu opozanții noștri și nu în interiorul PNL. Dacă Mustățea sau Beianu va  sta mai bine ca mine sau altcineva din PNL, în sondaje, atunci îl voi sprijini necondiționat. Eu prin această dorință făcută public astăzi mă alătur doar celor care vor să candideze la președinția Consiliului județean …și atât!

(Heliade CĂLIN)

5 COMENTARII

  1. […] Apreciez munca jurnaliștilor giurgiuveni pe care îi consider ultimul străjer al democrației locale și consider articolele dumneavoastră pertinente, a spus Gheorghe Ștefan în deschiderea conferinței de presă. Țin să precizez că …read more […]

  2. Auzi cine vorbește de obrăznicie!Acum,când ies la iveală matrapazlâcurile guvernării pedeliste,prin crearea de rețele de tip mafiot,portocalii ar trebui să aibă măcar decența să tacă un timp!La fel ca și fostul lor șef și stăpân,ni se adresează de parcă „am fi niște cretini”,vorba lui C.T.Popescu,de la Gândul.info.Există un cântec”Cucul și cu Pupaza”.Cucul(PDL)își depune ouăle in cuibul de Pupăza(PNL).După ce puiul de cuc iese din găoace îi aruncă din cuib pe cei de pupăză…

  3. Domnule Garbaciu,
    eu nu am fost la guvernare in perioada PDL-ista. Se pare ca eu nu am fost suficient de ” pregatit” pt Boc &co. Va asigur domnule Garbaciu ca nu sunt un tip invaziv si nu-mi place sa populez cuiburile altor specii, dar daca nu va place ca sunt hotarat si determinat sa fac ceva concret pentru Giurgiu atunci imi pare rau pentru dumneavoastra insa imi voi duce crucea pana la capat!
    Cu deosebita consideratie,
    Gheorghe Stefan

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.