Copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan, atac dur la adresa Guvernului Cioloș!  

4
129

gst-280x280 Cu o zi în urmă, pe pagina sa de face-book, copreședintele PNL Giurgiu (și în același timp vicepreședinte PNL la nivel național), Gheorghe Ștefan, a dat frâu liber frustrărilor făcând acuzații incendiare la adresa premierului Cioloș. Este prima dată , după ce Guvernul Cioloș a fost instalat cu sprijiinul Partidului Național Liberal,  când un liberal se manifestă atât de critic , de vehement la adresa noului Guvern.

Ieșirea brutală a lui Gheorghe Ștefan vine probabil pe fondul declarațiilor premierului Dacian Cioloş de luni 1 februarie, când acesta  declara că decizia organizării alegerilor în două tururi de scrutin trebuie luată în Parlament şi că Guvernul e gata să sprijine un astfel de demers, explicându-și decizia prin faptul că  a constatat, după întâlnirea cu partidele, existența unei  majorități volatile în Parlament, Cioloș  precizând totodată: Nu vreau ca Guvernul să devină instrumentul niciunui partid. Constat că nici partidele nu știu exact ce vor. Există o majoritate în Parlament care nu vrea modificare în timpul jocului,  aluzie evidentă la adresa Partidului Național Liberal și la presiunile exercitate de acesta chiar și asupra președintelui Iohannis pentru revenirea la alegerile în două tururi de scrutin.

Contrariat de toate acest mod de a reacționa  al  premierului ,  iată ce a scris Gheorghe Ștefan, copreședintele PNL Giurgiu  pe pagina sa de face-book:

Dupa trei luni de guvernare, Guvernul Ciolos nascut din compromis reuseste sa traiasca tot in compromis pentru ca nu a reusit sa-si atinga nici unul dintre obiective, astfel;
1. A promis depolitizarea administratiei, in schimb a reusit doar sa „tehnocratizeze” toate functiile politice din ministere detinute de fostii si actualii membrii PSD de la Secretari de Stat pana la sefii de servicii si birouri pentru ca toti cei numiti de Guvernul Ponta sunt si astazi pe functii.
2. Prefectii numiti de Guvernul Ponta sunt pe functii si au in continuare comportamentul discretionar fata de primariile unde primarii nu sunt membrii PSD.
3. Directorii generali ai tuturor autoritatilor care gestioneaza fonduri europene sunt in continuare pe functii in ciuda absorbtiei reduse.
În aceasta seara
( n.red- luni1 februarie )  am retrait visul urat pe care l-am avut in anul 2008 cand Premierul Ciolos era Ministrul Agriculturii iar acest minister era condus prin Secretarul de Stat pus de PSD, pt ca asa a rezistat Guvernul Tariceanu cu doar 16%, prin sustinerea PSD, facand un mare COMPROMIS! Acestia sunt marii barbati de stat ai Romaniei. 
Decizia si atitudinea Premierului Ciolos din aceasta seara fata de problema alegerilor locale m-a determinat pana la urma sa scriu randurile de mai sus pe care am vrut dealtfel sa le postez de mai bine de o luna, dar nimeni din cei carora le-am spus ca acest guvern va fi cel mai slab din ultimii 25, nu m-au crezut. Acum aveti dovada, vor juca in continuare pe sarma la comanda si santajul PSD cu o asa zisa motiune de cenzura la orice actiune care nu convine intereselor lor. Asa a patit si Tariceanu in 2008, atunci cand a iesit public si a spus ca nu sunt bani pt majorarea salariilor profesorilor iar a doua zi PSD l-a pus la zid si au scos OUG-ul care a creat ulterior dezamagire pt cadrele didactice.
Guvernul tehnocrat” al prietenilor, prietenilor mei” care intre noi fie vorba nu sunt nici macar specialisti in domeniile pe care le conduc vor fi marea dezamagire a anului 2016!

Din tonul copreședintelui PNL Giurgiu  observăm revolta acestuia pentru lipsa de fermitate a lui Dacian Cioloș care a refuzat categoric propunerea PNL de a modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea alegerilor locale.
Evident că politicieni ca Gheorghe Ștefan se simt umiliți într-o astfel de situație. Cu siguranță că Ștefan ca și alți colegi ai săi ar fi dorit poate ca Vasile Blaga, fostul lor președinte de la PDL , să spumege ca marea în tsunami , anunţând de exemplu  că nu mai sprijină Guvernul Dacian Cioloş, sau să ameninţe cu o Moţiune de cenzură. Când colo acesta anunţă calm  că liberalii au ales calea dezbaterii în Parlament!?  Reacția copreședintelui Blaga nu este deloc întâmplătoare. Ea v-a fost explicată în recentul interviu acordat publicației noastre, de către deputatul Marin Anton care declara că Vasile Blaga este chiar cel care a propus ca alegerile să se desfășoare dintr-un singur tur de scrutin și chiar a votat pentru asta!

Cum se explică reacţia calmă  a liberalilor ? Asta se întreabă subtil , printre rânduri, și Gheorghe Ștefan în comentariul său. Se pare că pentru PNL ultima speranță rămâne acum  Klaus Iohannis.
După această decizie a premierului Cioloș, și lipsa de reacție a liderilor PNL de la Centru , consumată  la scurt timp după ce copreședintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu , a fost dovedit de jurnaliști că este un traseist mincinos , incompatibil în contextul celor 10 criterii de integritate impuse de liberali, Gheorghe Ștefan  își simte cu siguranță  trădate  așteptările sale de până acum, speranțele investite  într-un PNL  ce ar fi trebuit să semene cu un armăsar hrănit cu jaratic…Totul , iată nu a fost însă decât un basm frumos… 

În acest context este de înțeles de ce copreședintele PNL Giurgiu este atât de supărat: Nu este ușor pentru un politician ce cunoaște bine dimensiunile onoarei, ale demnității umane să stea la aceeași masă cu lașii,  cu mincinoșii,  lăsându-se maculat de greșelile altora, pentru ca peste câteva luni să aibă tupeul de a  privi în ochi electoratul solicitându-i  votul…În numele cui, domnule Gheorghe Ștefan?

(Florian TINCU)

 

 

4 COMENTARII

  1. Iată că Premierul Tehnocrat a dat dovadă că are glagore la cap și nu s-a lăsat dus de nas de liberalii cu mintea înfierbântată,care au crezut că dacă Domnul Prezident are acum „Guvernul Meu” rade toate prefecturile,decocentratele,adică într-un cuvânt toate funcțiile”babane”, și-i pune pe ei ,liberalii,că tare au sărăcit și au flămânzit de când sunt în opoziție! Dar cei mai înverșunați sunt foștii pedelisti,ei se așteptau să revină din nou în fruntea bucatelor,iar opinia publică percepe deja că justiția este pentru unii mumă și pentru alții ciumă.La fel de pornit ca domnul Gheorghe Ștefan de la Giurgiu era la TV și fostul pedelist Cezar Preda din Buzău,chiar în seara când premierul a făcut declaraţii de presă,mamă-mamă ce era la gura buzoianului.Te apucă lehamitea si-ti zici că nu te mai duci la vot,dar n-ar fi cazul ca liberalii să primească o lecție pentru caracterul lor duplicitar și pentru faptul că i-au luat sub aripa lor pe foștii portocalii?

  2. Stimate domnule Garbaciu,
    Nemultumirea mea fata de neputinta Guvernului Ciolos nu are legatura cu optiunea acestuia pentru unul sau doua tururi de scrutin la alegerile locale. Nu, nemultumirea mea este legata de faptul ca se dovedeste incapabil de a inlocui persoanele numite politic in administratie cu persoane fara apartenenta politica asa cum ar fi normal. Nu, niciodata nu m-am gandit sau spus sa schimbe actualii PSD-isti din administatia publica cu PNL-isti sau alte partide. Eu personal cred ca nu vom progresa daca vom numi in continuare politicieni in administratie!
    Cu respect,
    Gheorghe Stefan

  3. Farfuridi ( Ciolos ) are o mare dilema: ” Iată dar opinia mea. Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis! „

  4. Gigica si boierica mai vine at vedea cum le pleaca oamenii din partid decat sa pasca grija guvernului ciolos,sa va fie rusine ca nu luati nici o atitudine ca sa va tineri membrii de partid aproape,rusine voi plangeti cu floricica si mitica dupa cioloan,fereasca Dumnezeu sa avem un asemenea primar si presedinte de cj!Amin!