Germania închide granițele străinilor. Angela Merkel anunţă măsuri fără precedent! Doar câteva magazine vor rămâne deschise pentru populație…

0
293

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, a vorbit, într-o conferinţă de presă consacrată stopării răspândirii coronavirusului de decizia Comisiei Europene de a interzice, pe timp de 30 de zile, intrarea cetăţenilor din afara UE în spaţiul comunitar.

 La rândul ei, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recomandat cetăţenilor comunitari să renunţe la orice călătorie în ţară şi străinătate dacă nu e neapărat necesară. 

Angela Merkel a anunţat, tot în după-amiaza zilei de luni, măsuri şi mai drastice împotriva răspândirii coronavirusului. Cancelara a apelat la germani să nu mai întreprindă călătorii.

 Toate locurile publice şi de întrunire, între care restaurantele, barurile, cluburile, teatrele, muzeele, bisericile, cinematografele, sălile de concert sau de sport, târgurile, locurile de joacă pentru copii, parcurile şi grădinile zoologice urmează să rămână închise. În plus îşi vor închide porţile toate magazinele cu produse care nu sunt de strictă necesitate.

Deschise vor rămâne, în continuare, magazinele alimentare, farmaciile, drogheriile, magazinele sanitare, benzinăriile, serviciile de curierat, băncile, magazinele de băuturi, oficiile poștale, frizeriile, firmele de curățenie, spălătoriile publice, chioșcurile de presă şi bineînţeles cabinetele medicale.

Pretutindeni în Europa se iau măsuri tot mai drastice menite a stopa răspândirea noului virus. Autorităţile atrag atenţia că cel mai eficient mijloc e evitarea contactului cu alte persoane. 

(Jurnal)