Cazul său şi al grupului infracţional din care face parte va fi judecat foarte curând

În data  1 februarie Curtea de  Apel Bucuresti, a judecat recursul în dosarul nr. 1848/3/2013,   având ca obiect menţinerea măsurii de arest preventiv, a celor implicaţi în grupul infracţional format din  107 persoane,  ce a acţionat transfrontalier fiind specializat în săvârşirea de infracţiuni de macrocriminalitate economico-financiară. Printre inculpaţi se află şi GĂZDAC SORIN ADRIAN reprezentant al VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu

Găzdac a fost pus  în libertate încă din data de 1 februarie, urmând  ca judecarea dosarului să se facă cu inculpaţii în stare de libertate.   Membrii grupării care acţionau pe raza judeţului Giurgiu, au fost sprijiniţi de către inculpatul GRECU OCTAVIAN zis „BUTOANE”.
Conform DIICOT  la activitatea infracţională desfăşurată de către inculpaţii GĂZDAC SORIN ADRIAN şi GĂZDAC RALUCA LIVIA IOANA a contribuit şi inculpatul MĂGUREANU CEZAR MIRCEA, fost senator în Parlamentul României.
Reamintim că  membrii grupării  au obţinut importante beneficii financiare, prin derularea unor operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA şi eludării plăţii taxelor datorate bugetului de stat. Prin această modalitate, în perioada 2010 – 2012, inculpaţii au cauzat bugetului de stat  un prejudiciu in cuantum de 168 milioane USD, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpaţilor, până la concurenţa valorii  prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională. (Jurnal Press)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.