Vineri,12 aprilie Astra Giurgiu a mai repurtat o înfrângere, cu scorul de 2-1 (2-0 la pauză), de la Gaz Metan Mediaș, în primul meci al etapei a XXVI-a a Ligii I la fotbal, jucătorii giurgiuveni dovedind că au ”rău de înălțime”, neputându-se parcă acomoda cu înălțimea locului doi, ocupat în clasament . Această înfrângere vine după ce finanțatorul echipei giurgiuvene, Ioan Nicolae , într-un moment de furie generat de meciurile proaste susținute anterior de Astra, tocmai îl schimbase pe Valentin Sinescu de pe banca de antrenori, cu Marin Barbu (zis Magiun). Jucătorii Astra continuă astfel forma proastă demonstrată în ultimile etape.

Pentru Gaz Metan au marcat Eric, în minutul 11 și Roman în minutul 45+1. Pentru Astra Giurgiu unicul gol a fost înscris de Budescu, în minutele de prelungire ale meciului.
Așa cum scriau gazetele imediat după meci, Gigi Mulţescu (fost antrenor al echipei giurgiuvene), a avut meciul său personal cu Astra, de unde a plecat din cauza unui conflict cu președintele Clubului, Dinu Gheorghe. Iată ce declara Mulțescu, antrenorul poreclit SMURD, înainte de meci: „Cunosc perfect Astra. E creaţia mea”. El a început partida cu patru atacanţi, iar tupeul tehnicianului avea să aducă foarte repede roade. Eric a marcat după nouă etape de secetă, ca în vremurile bune, sub privirile lui Bărboianu (11). Marin Barbu a părut dezorientat, la fel ca un turist care aterizează într-un oraş străin. A ajuns după 3 ani în Liga I ca să ţină pe umeri o echipă care parcă nu-şi doreşte locul doi. De fapt, Astra a fost învinsă de când a intrat pe teren. A fost apatică în atac şi cu găuri mari în apărare, ca în ultimele etape. Budescu putea să-l facă totuşi fericit pe „Magiun”, dar Pleşca s-a opus (22), pentru ca apoi Gazul să-şi continue atacurile. Golul a venit exact când îşi doreau ardelenii. Roman a marcat cu un şut la colţul lung şi le-a făcut viaţa uşoară medieşenilor (45).

În repriza secundă Gaz Metanul a continuat să domine. Cu toate astea Mulţescu s-a arătat extrem de agitat. A vociferat atât de vehement la un duel de pe teren, încât centralul Robert Dumitru l-a trimis să vadă finalul de joc (min.65), din tribună. După numai 5 minute Eric a fost la un pas de 3-0, dar şutul său de la 25 de metri a lovit încheietura barelor. Astra a marcat până la urmă, abia în minutele de prelungiri ale meciului, prin Budescu, dar reuşita a mai contat doar pentru statistică, oferind Stelei șansa de a se considera  campioană mai repede decât credea.

ECHIPELE DE START:
Gaz Metan (4-2-3-1): Pleşca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean – Vitinho, Breeveld – Llullaku, Eric, C. Petre – D. Roman
Rezerve: Greab, Ciucă, Fl. Dan, Taher, Radovic, Bawab, A. Munteanu
Antrenor: Gheorghe Mulţescu
Astra (4-4-2): Lung junior – Măţel, Găman, Ben Youssef, Bărboianu – Tembo, Yahaya, Seto, Junior Morais – Budescu, Ivanovski
Rezerve: Gavrilaş, Ben Djemia, Enache, Bukari, Fatai, Florescu, De Amorim
Antrenor: Marin Barbu

Giurgiuvenii, ajunși la a treia înfrângere consecutivă, nu mai este acum aşa sigură cum era înaintea reluării campionatului, în cupele europene. Prin golul marcat de Budescu, atacantul dorit de Steaua a ajuns la 10 reuşite în 19 partide. De cealaltă parte echipa lui Gheorghe Mulţescu, Gaz Metan Mediaș, este la a doua victorie consecutivă, după cea de la Chiajna din etapa trecută, scor 1-0, şi salvarea de la retrogradare este un obiectiv aproape realizat. Iată de ce Mulțescu își merită porecla de SMURD!

Declarații
Ne-am bătut singuri. Am pierdut meciul în prima repriză, când am dominat şi am ratat ocazii importante. Jucătorii şi-au bătut joc de munca lor – spunea Marin Barbu, antrenorul Astrei, după meci.
Mulțumit de rezultat ,  Gheorghe Mulţescu, antrenorul Gaz Metanului declara: O victorie frumoasă şi preţioasă. Astra e creaţia mea, am luat-o de jos şi am dus-o pe primul loc. Ţin la băieţii de acolo, dar asta e viaţa, mă bucur acum pentru noua mea echipă.

Dinu Gheorghe, preşedintele celor de la Astra Giurgiu, a vorbit despre numirea lui Marin Barbu antrenor principal la echipă. Nu sperăm să rămânem pe locul doi, vrem să rămânem. Noi asta îi cerem lui Marin Barbu, să rămînem pe loc. Ar fi păcat să pierdem acest loc după ce am făcut în prima parte a sezonului. Vrem să cîştigăm şi Cupa României. Dacă tot am ajuns pînă în semifinale, ar fi păcat să nu mergem pînă la capăt. Poate e presiune mare pe umerii jucătorilor. Poate se gîndesc cînd intră pe teren la ce pot pierde, nu la ce pot cîştiga, a spus Dinu Gheorghe la sportro. Vorbind despre Florescu, președintele Clubului a spus: Nu cred că transferul lui Florescu e un eşec. El a avut o perioadă mai lungă de absenţă din teren, dar va deveni un jucător de bază.
Despre intenția de a-l lua pe Gabi Balint ca antrenor , Dinu Vamă a spus: Merge la Vaslui pentru 9 etape sau pentru un proiect mai lung? Dacă va rămîne, va face o echipă foarte bună acolo. Şi noi ne-am gândit la el în toamnă, dar am mers pe mâna lui Sinescu.
Iată și primele declarații ale lui Marin Barbu după ce a fost numit la cârma Astrei, Magiun având deja un contract cu giurgiuvenii pentru postul de director tehnic, dar implicarea sa era una minimă la echipă.
Cunosc bine şi lotul şi oamenii din club, nu mai am nevoie de nici o adaptare. Deocamdată echipa este în obiectiv, şi la lotul pe care îl avem e normal să se dorească participarea în cupele europene. Mâine am să mă duc la stadion şi o să avem întâlnirea şi cu băieţii şi intrăm în pâine. E posibil să semnăm un alt contract. Eu semnasem unul pe postul de director tehnic până în vară, pentru licenţă“, a spus Marin Barbu la Sport Total fm.

(Jurnal Press)